Kozijnen vervangen

0
8
blog placeholder

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben over het algemeen de langste levensduur. Bij goed onderhoud kunnen hard houten kozijnen tot wel 75 jaar meegaan. Doordat de kozijnen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden kunnen ze ernstig aangetast worden. Wanneer er houtrot ontstaat moeten de kozijnen vervangen worden. Het voordeel van houten kozijnen is dat u, bij beginnend houtrot, ook delen van het kozijn kunt vervangen. Nieuwe houten kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Door de hoge isolatiewaarde kunt u jaarlijks flink besparen op uw energierekening. Ook op het gebied van inbraakveiligheid heeft het voordelen. Tegenwoordig moeten houten kozijnen worden voorzien van een SKG keurmerk. Dit keurmerk heeft betrekking op het hang- en sluitwerk van de kozijnen. Nieuwe kozijnen verbeteren dus de inbraakveiligheid. Hout heeft tevens een prachtige autenthieke uitstraling, waardoor het aanzicht van uw huis mooier wordt.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen tot wel 40 jaar meegaan. Na lange dienst kunnen ook kunststof kozijnen aangetast worden. U moet bij barsten, scheurtjes of diepe krassen de kozijnen vervangen. Het is bij kunststof niet mogelijk om een deel van het kozijn te repareren, hierdoor moet u het in zijn geheel vervangen. Kiest u voor nieuwe kunststof kozijnen dan kiest u voor veel voordelen. Kunststof heeft net als hout een hoge isolatiewaarde, in combinatie met isolatieglas kunt u tot wel € 280 besparen op uw stookkosten. Door de verscherpte regels en kwaliteit van de kozijnen, verbeterd het ook de inbraakveiligheid van uw huis. Wanneer de kozijnen zijn geplaatst heeft u weinig onderhoud, kunststof kozijnen hoeft u jaarlijks alleen een keer schoon te maken.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben net als kunststof een levensduur tot wel 40 jaar. Ondanks dat aluminium een zeer sterk materiaal is kan het verkleuren of krassen krijgen. Dit kunnen tekenen van corrosie (aantasting) zijn. Dan is het belangrijk om de kozijnen te vervangen. Dankzij de vernieuwde technieken hebben ook aluminium kozijnen een hogere isolatiewaarde gekregen. Wanneer u grote raam oppervlakken gaat vervangen, is aluminium een aanrader dankzij de sterkte van het product. Ook aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm. Hierdoor besteed u niet veel geld en tijd aan het onderhouden van uw kozijnen.


Uw kozijnen laten vervangen

U kunt het beste uw kozijnen laten vervangen door een specialist. Hierdoor bent u gegarandeerd van een goed geplaatst kozijn. Kozijnen worden vaak kant-en-klaar vervoerd naar de klant. Hierdoor kan het kozijn eenvoudig en snel geplaatst worden. Dit is voor u een voordeel, aangezien u minder lang last heeft van de werkzaamheden.  


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here