Kost een dakkapel in Utrecht meer dan in Leeuwarden?

0
19
blog placeholder

De ligging van de dakkapel specialist

Een dakkapel die wordt geplaatst door een dakkapel specialist uit Rotterdam in Leeuwarden hoeft niet duurder te zijn door de ligging, dan een dakkapel die wordt geplaatst door een specialist uit Leeuwarden in Leeuwarden. Natuurlijk brengt de dakkapel specialist uit Rotterdam enkele tientjes aan extra kosten in rekening, maar deze zijn niet heel moeilijk terug te verdienen, door bijvoorbeeld af te dingen op een accessoire als een rolluik. Een dakkapel specialist uit Rotterdam die in Leeuwarden een dakkapel plaatst, is met name onhandig als de dakkapel allemaal gebreken blijkt te hebben, dan is de afstand tussen Rotterdam en Leeuwarden opeens erg groot.

De concurrentie

In regio’s als Limburg en Zeeland zijn minder dakkapel specialisten actief dat in steden als Den Haag en Haarlem. De consument kiest in Limburg en Zeeland eerder voor de lokale aannemer dan de landelijke dakkapel specialist. De matige concurrentie in de minder drukbevolkte gebieden van Nederland zorgt ervoor dat de dakkapel prijzen hier hoger zijn. Niet heel veel, maar concurrentie kan toch zorgen voor een besparing van 10 tot 20 procent. Als u een dakkapel in Den Haag of Haarlem wilt laten plaatsen, dan heeft u grote kans, dat deze minder kost dan wanneer u dakkapel in bijvoorbeeld Maastricht of Vlissingen had laten plaatsen.

De gemeentelijke legeskosten

Niet iedere dakkapel kan zonder vergunning worden geplaatst. Een dakkapel op de voorgevel en sommige dakkapellen op de zijgevel vereisen een zogenaamde omgevingsvergunning, dat geldt ook voor alle dakkapellen die niet beschikken over een platdak en/of rechte zijwanden. De vergunning kan worden verzorgd door de dakkapel specialist, daarbij maakt het niet uit of deze afkomstig is uit Amsterdam of Groningen. Toch kan een omgevingsvergunning in Amsterdam verschillen van prijs van een omgevingsvergunning in Rotterdam, dat komt doordat de legeskosten per Nederlandse gemeente verschillen.

In Amsterdam wordt bijvoorbeeld 2,96 procent van de bouwkosten aan leges in rekening gebracht, met een minimum van 250 euro. In Groningen moet per 1.000 euro aan bouwkosten 35,45 euro aan legeskosten worden betaald, waar in Leeuwarden 2,20 procent van de bouwkosten wordt gefactureerd en in Utrecht is dat percentage 2,26 procent. Een kleine dakkapel op de voorgevel in Groningen, Leeuwarden en Utrecht kost met betrekking tot de legeskosten een stuk minder dan in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here