Kiezen voor kunststof kozijnen

0
3
blog placeholder

Zowel esthetiek als functionaliteit spelen een rol. En laten we ook het financiële aspect niet vergeten. Sterker nog, de keuze voor kunststof kozijnen wordt vaak ingegeven door financiële motieven.

Kostenaspect van kunststof kozijnen

Een keuze voor kunststof kozijnen wordt vaak gemaakt omdat je er geld mee kunt besparen. Ga maar na: veel meer dan af en toe een sopje over het glas en de kozijnen hoef je niet aan onderhoud te plegen. Terwijl houten kozijnen toch zeker om de paar jaar opnieuw geverfd moeten worden. De aanschafkosten van kunststof kozijnen hoeven met de huidige productiemethoden ook niet hoger uit te vallen dan met houten kozijnen. En daarnaast speelt het aspect van energiebesparing in combinatie met HR++ glas nog een rol.

Milieuaspect van kunststof kozijnen

Steeds vaker merken we dat mensen een duurzame aanschaf belangrijk vinden. Voor kunststof kozijnen hoeven geen bomen te worden gekapt. Ze gaan tot wel 50 jaar mee, ze hebben zoals gezegd nauwelijks onderhoud nodig en ze kunnen tenslotte ook nog eens vrijwel geheel hergebruikt worden. Daar komen nog wat extra milieuvoordelen bij: je bespaart op mogelijk schadelijke stoffen als onderhoudsmiddelen en verf.

Veiligheidsaspect van kunststof kozijnen

Een belangrijk pluspunt van nieuwe kunststof kozijnen van goede kwaliteit is dat ze je huis veiliger maken. Kunststof kozijnen zijn bijzonder stevig en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. In combinatie met door de politie goedgekeurd hang- en sluitwerk, maak je je huis zo onaantrekkelijk voor het dievengilde. Ramen met dubbele beglazing, effectieve sloten en stalen binnenwerk, daar houden ze niet erg van.

We horen graag wat jouw keuzeoverwegingen waren bij het kiezen voor kunststof kozijnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here