Keuken renoveren? Check eerst de voor- en nadelen.

0
12
blog placeholder

Een renovatie specialist van Wolters Renovatie Keukens komt altijd uw huidige keuken bij u thuis bekijken. Samen met deze expert worden alle mogelijkheden en wensen op papier gezet, alvorens er een definitief ontwerp uit komt rollen. Zonder een keuken gezien te hebben, is het voor onze specialisten niet mogelijk een goed advies te geven. En te bekijken of het raadzaam is de keuken te renoveren of helemaal te vernieuwen. Elke oude keuken is een uniek geval. Het kan voorkomen dat de staat van de keuken zo slecht is, dat de kosten voor een volledige renovatie de nieuwwaarde van een gelijkwaardige nieuwe keuken zouden ontstijgen. Het grote voordeel van de keukenrenovatie uit handen geven aan specialisten is dat het veel verder gaat als een likje verf over een keukendeurtje. Er hoeft niets gesloopt te worden er hoeven geen leidingen verlegd te worden en het kan snel gerealiseerd worden, zodat u niet dagen in de troep zit.

Pluspunten keukenrenovatie

In de meeste gevallen is een keukenrenovatie van de bestaande keuken aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf en montage van een nieuwe keuken. De prijs valt erg mee en de keuken ziet er weer als nieuw uit. Met name voor mensen met een wat smaller budget is dit een uitstekende manier om de keuken te moderniseren. De huidige economische situatie heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar keukenrenovaties is toegenomen. Wat we veel zien is dat in te koop staande huizen de keuken wordt voorzien van een nieuwe look om de verkoop te bevorderen. Met de grote aantallen huizen welke tegenwoordig te koop staan, is dit een uitstekende manier om op te vallen bij potentiële kopers. Tevens zorgt een keukenrenovatie direct voor waardestijging van de woning.

Minpunten keukenrenovatie

We moeten het doen met het bestaande frame van de oude keuken. Wanneer bijvoorbeeld een hoekkast naar de andere kant verplaatst zou moet worden, is dit erg lastig vanwege de tijd welke hiermee gemoeid is. Dit betekent dat een andere keukenopstelling erg kostbaar is om te realiseren. Een duidelijke uiteenzetting van de kosten en baten ten opzichte van een nieuwe keuken, wordt in elk geval dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door onze keukenrenovatie specialist. Een andere kostenpost kan zijn wanneer een keukenkastdeurtje zo ernstig is beschadigd dat er een andere besteld moet worden. Het kan dan helaas voorkomen dat dit type deurtje helemaal niet meer is te bestellen. Dan zal er speciaal een kastdeurtje gemaakt moeten worden en hier hangt uiteraard een ander prijskaartje aan.

Tot slot

Waar u altijd rekening mee dient te houden dat het niet voor elke keuken gunstiger uitpakt om te laten renoveren. Soms moet er zoveel aan gebeuren dat de complete keuken vervangen voor een nieuwe keuken de beste oplossing is. Laat u daarom goed adviseren door de expert. Een nieuw werkblad en nieuwe frontjes kunnen een snelle oplossing zijn om de keuken er fris uit te laten zien, maar schijn bedriegt. De kwaliteit van de keuken hang hoofdzakelijk af van het frame. Een slecht frame zorgt uiteindelijk voor scheefhangende deurtjes, water wat slecht wegloopt en andere ongemakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here