Ken je mangohout al? Maak kennis met deze nieuwe woontrend

mangohout kastje

Ben je op zoek naar een manier om je interieur een echte boost te geven? Dan is mangohout een echte aanrader. Deze houtsoort is stijlvol, heeft een mooie uitstraling en past in elk interieur. Het is de laatste tijd ongekend populair, maar toch zal mangohout niet snel uit de mode gaan. Je ziet het dan ook steeds vaker in showrooms, meubelzaken en in huiskamers. Benieuwd wat mangohout je allemaal te bieden heeft? We zetten de feiten voor je op een rijtje.

Mangohout is duurzaam

Het fijne aan mangohout is dat het een duurzame hardhoutsoort is. Dat komt doordat het een restproduct is van de mangoproductie. Mangobomen groeien in warme landen zoals India, waar ze wel veertig meter hoog kunnen worden. Wanneer een mangoboom oud wordt, zal hij met het jaar minder mango’s produceren. Dat is niet voordelig voor de mangoboer, die de boom zal kappen om plaats te maken voor een nieuw boompje. De oude boom wordt verzaagd en gaat naar de meubelfabriek, waar er van alles van gemaakt kan worden.

Het past in elk interieur

Mangohout past in elke woonkamer thuis. Dat komt omdat het een warme, natuurlijke uitstraling heeft die zich makkelijk met andere stijlen laat combineren. Die kenmerken maken mangohout trendvast en tijdloos. Dat is maar goed ook, want mangohout gaat bijzonder lang mee. Omdat het een hardhoutsoort is kan het tegen een stootje. Ook is mangohout onderhoudsvriendelijk. Je hebt er weinig werk aan, behalve af en toe afstoffen met een licht vochtige doek.

Op zoek naar iets speciaals? Kies zwart mangohout

Wanneer je op zoek bent naar een meubel dat echt opvalt, dan kies je voor zwart mangohout. Dit is mangohout dat met een zwarte lak is behandeld. Het heeft al het mooie van mangohout, maar dan in een opvallende, zwarte kleur. Het wordt ook wel mangohout black genoemd. De zwarte lak maakt mangohout black een in het oog springende verschijning. Toch is zwart een vrij neutrale kleur waar je veel kanten mee op kunt. Door middel van accessoires, zoals een vaas of kleurrijke boeken, kun je het uiterlijk van een zwart meubel gemakkelijk veranderen.

Van mangohout kun je van alles maken

Omdat mangohout zo sterk is, kun je er van alles van maken. Of je nu op zoek bent naar een kast, een TV-meubel van zwart mangohout of juist een ronde eettafel waar je heerlijk aan kunt dineren, je vindt precies wat je zoekt bij een mangohoutspecialist. Op die manier maak je je interieur in een handomdraai klaar voor de nieuwste trends.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here