Idee voor in de tuin

0
30
blog placeholder

Voorbereiding zwemvijver aanleggen

U dient zich af te vragen op welke plek u de vijver wil gaan aanleggen. Dat klinkt logisch, echter houdt vooral rekening met bezonning van de zwemvijver. Door de zon zal de zwemvijver ook natuurlijk verwarmd kunnen worden. Voorwaarde is daarbij natuurlijk wel dat u de ligging van de vijver dan ook goed bepaald.
Bovendien dient u zich af te vragen hoe u het zwemvijverwater wilt gaan reinigen. Dit kan ook weer op een biologische wijze, bijvoorbeeld door naast de zwemvijver ook ruimte te maken voor een plantenvijver. De plantenvijver, waarin u dus later waterplanten gaat aanbrengen, mits voldoende groot kan op zich voldoende zijn om het water te reinigen. Om er helemaal zeker van te zijn dat reiniging optimaal zal geschieden is daarnaast een mechanische vijverfilter installatie geen overbodige luxe.

Houdt bij het ontwerp en de voorbereidingen ook rekening met leidingen en terrassen, verlichting en wandelpaden.

De keuze van materialen

Een zwemvijver aanleggen kunt u op vele manieren doen. Het is mogelijk om de zwemvijver helemaal prefab te laten vervaardigen. Vaak voor hiervoor polyester als materiaal gebruikt. Ook met dit soort materiaal kunt u grote zwemvijvers aanleggen. Bij de productie van een polyester zwemvijver worden dan verschillende delen van de zwemvijver in de fabriek gemaakt en daarna via transport over de weg naar de plaats van bestemming gebracht. Daar aangekomen, worden de losse stukken aan elkaar gepolyesteerd. Op deze manier kan elke voorgevormde zwemvijver gerealiseerd worden.

Een goed en goedkoper alternatief is duurzame vijverfolie. Dit materiaal wordt in diverse diktes geleverd en kan uitstekend dienen voor het maken van een zwemvijver. Ook voor het noodzakelijk leidingwerk, wat later voor de filtratie moet zorgen, is vijverfolie geen enkel probleem. Het materiaal is bovendien zeer flexibel in gebruik.

Aanleg door specialisten

Toch is het aanleggen van een zwemvijver geen makkelijke opgave. Veel bedrijven specialiseerden zich de laatste jaren in dit soort vijvers. Om echt een optimale werking te garanderen, waarbij dus met name de reiniging erg belangrijk is, is het misschien raadzaam om toch altijd advies in te winnen bij dit soort bedrijven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here