Houtrot

0
27
blog placeholder

U kunt houtrot op verschillende manieren herkennen. Het eerste teken van houtrot is verkleurd hout. Door verf of beits zijn deze verkleuringen niet altijd goed te zien. Daarnaast kunt u erop letten of er geen scheuren, openstaande verbindingen en beglazingskit die niet goed hecht aan het glas te zien is. Kijk of er geen oneffenheden in de beschermende laag te zien zijn of bruinzwarte verkleuringen in het hout. Als u zachte plekken in het hout ontdekt kunt u kijken of u deze met een schroevendraaier in kunt drukken en als u op het hout klopt dan klinkt het hol. Als u last hebt van klemmende ramen en deuren kan dit ook wijzen op houtrot, dit komt doordat het hout vochtig is en het hierdoor uit gaat zetten. Houtrot zal nooit ontstaan als het vochtgehalte in het hout onder de 20% blijft.
 

Repareren

Het is belangrijk om de plek waar het houtrot zit goed kaal te maken. Doe dit zo’n 15 centimeter rondom het verkleurde hout. Daarna kunt u het aangetaste hout verwijderen. Doe dit tot ongeveer een centimeter in het gezonde hout dat niet is verkleurd. Het gat dat is ontstaan moet u opschuren en bewerken met primer. Gebruik een pasta om het gat te vullen, maak hier niet te veel van aan, want het droogt snel op. Lees goed de gebruiksaanwijzing van het vulmiddel die u hiervoor gebruikt. Strijk na het aanbrengen de pasta goed glad en verwijder het overtollige meteen. Als u grote houtrotplekken hebt is het aan te raden om houtdelen te vervangen. Hier kunt u het beste een specialist voor inschakelen.
 

Contact

Heeft u last van houtrot en hulp nodig van een specialist? Schilder Nu kan u hierin bijstaan. Aarzel niet en vraag nu een vrijblijvende offerte aan bij een schilder uit de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here