Hoe verzorg je je vloer in huis?

0
2
blog placeholder

Makkelijk gezegd heb je twee soorten ondergronden. Een harde of een zachte ondergrond. Denk aan een houten of stenen vloer, of een vloerbedekking. Aan beiden keuzes hangen zowel voor- en nadelen. Bekend is dat een vloerbedekking iets meer zorg nodig heeft dan een harde ondergrond. Vlekken en haren zijn namelijk makkelijker te verwijderen van een harde ondergrond dan een vloerbedekking. Mensen die liever niet veel ondeerhoud willen aan hun ondergrond zullen dus sneller kiezen voor een harde ondergrond.

Keramiek
Maar zelfs met de keuze van een harde ondergrond, wat dus zowel hout, laminaat als graniet of marmer kan zijn, zal je altijd de nodige onderhoud moeten doen om een vloer mooi te houden. We lopen tenslotte bijna iedere dag wel over de vloer heen. Als we specifiek kijken naar de verschillende vloeren is natuursteen een overkoepelende term voor keramiek, marmer, graniet etc. Keramiek vinden we voornamelijk terug in de badkamer. Het is namelijk een stevige ondergrond, makkelijk schoon te houden en de tegels trekken niet krom van vocht, wat zeker in de badkamer een belangrijke eigenschap is. En ondanks dat de ondergrond makkelijk schoon te houden is, kan er na verloop van tijd wel een ophoping van zeepresten onstaan, kalkaanslag en een lichte cementsluier.

Onderhoud
Wat je hier dan bijvoorbeeld zou kunnen gebruiken is hmk r159. Dit is speciaal voor sanitair en tegels een geconcentreerd  reinigingsmiddel. Zeker in de voegen kan er veel vuil ophopen ondanks de wekelijke dweilbeurt, en daar werkt dit concentraat dan ook extra goed tegen. Dit product is een concentraat en dient dus wel verdunt te worden met water en tevens alleen geschikt voor een zuurbestendige ondergrond. Je kan dit product dus niet standaard gebruiken bij alle natuurstenen ondergronden. De hmk r159 is dus ideaal als reinigingsmiddel en als regelmatig onderhoud, maar werkt ook ideaal als stap voordat de beschermlaag aangebracht wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here