Hoe installeer je een bewakingscamera?

0
17
blog placeholder

In 4 stappen uw camera’s installeren

Camera’s zijn een geweldige manier om te zorgen voor de juiste bewaking rondom uw eigendommen. Het is belangrijk dat de beveiliging goed wordt geïnstalleerd, zo zorg je dat de camera’s het gewenste effect hebben: dieven afschrikken.

In dit artikel lees je hoe je in vier simpele stappen een bewakingscamera installeert

Kies eerst de juiste locatie

Voordat je een bewakingscamera aanschaft is het allereerst belangrijk om te zorgen dat je weet waar je deze gaat plaatsen. Zorg voor strategische plekken, zoals net onder de dakgoot, boven de deur, of achter een raam. Probeer de camera in het zicht te houden, zo kan eenieder die potentieel een inbraak wil plegen de camera direct zien en wordt deze al snel afgeschrokken.

Locatie is dan ook erg belangrijk bij de installatie van een bewakingscamera.

Bestel de juiste camera beveiliging

Het is natuurlijk ook belangrijk om de juiste middelen in huis te hebben. Het is daarom altijd aan te raden om vooraf te kijken hoeveel camera’s uw nodig hebt. Meerdere camera’s zorgen voor een betere dekking van uw grondgebied.

Om beelden op te nemen met uw camera’s is er ook een recorder nodig, deze neemt de beelden op en biedt u hiermee de gelegenheid om deze later terug te kijken. Tussen de camera’s en recorders worden draden gelegd, zodat het camerabeeld de recorder kan bereiken. Het is slim een set bewakingscamera’s aan te schaffen, omdat hier alle benodigdheden bij zitten. CCTVWinkel.nl heeft goede sets in het assortiment om direct uw volledige beveiliging met camera’s te regelen.

Pak de camera’s voorzichtig uit!

Je hebt inmiddels de juiste set camera’s aangeschaft voor de beveiliging, en als je deze bij CCTVWinkel besteld hebt dan heb je deze al de volgende dag in huis. Het is dan tijd om de camera’s uit te pakken, zorg dat je dit voorzichtig doet en de camera’s niet beschadigd.

Installeer de beveiligingscamera’s en recorder

Zodra alles uitgepakt is kun je beginnen met het installeren van de camera’s. Plaats de camera’s op de vooraf geselecteerde plekken, en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Het is ook altijd aan te raden de camera boven een hoogte van 2 meter te plaatsen. Zo voorkom je dat iemand de camera gemakkelijk kapot kan maken of kan verwijderen.

Het is tijdens het plaatsen van de camera’s aan te raden om de kabels ook alvast te leggen. Zo zorg je dat je tijd bespaart, want je hoeft later niet nogmaals de ladder op. Meerdere camera’s kunnen verbonden worden aan één recorder. De kabels tussen de camera’s en recorder zorgen voor een snelle verbinding, zodat beelden perfect overgezet kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here