Het gebruik van vijverfolie

0
6
blog placeholder

Soorten vijverfolie

Er zijn grofweg twee soorten vijverfolie die u kunt gaan gebruiken. De soorten verschillen nogal in prijs, maar ook in duurzaamheid. Het spreekt voor zich dat de duurzame soort wat duurder is dan de reguliere soort. We maken het volgende onderscheid in vijverfolie :
 

  • rubber vijverfolie
  • PVC vijverfolie

Het verwerken van vijverfolie is een specialistisch werkje. Met name het wegwerken van naden en vouwen vraagt om de nodige expertise. Overigens is het zo dat beide soorten op dezelfde manier verwerkt kunnen worden. Daarom geven we u hier verschillende werkmethoden voor beide soorten.

Rubber vijverfolie

 
Het verwerken van rubber vijverfolie, de duurzame soort, kan op twee manieren. U kunt de rubber vijverfolie vouwen of lijmen c.q. lassen. Een tweede manier is dat een rechthoekige vijver helemaal op maat gemaakt kan worden. De ‘zak’ hangt u daarna gewoon in de uitgegraven of gemetselde vijver. De rubber vijverfolie wordt geheel op maat gemaakt in de fabriek. Vouwen en naden worden op deze manier vermeden. Het spreekt voor zich dat de maten uitermate precies moeten worden aangegeven. Inmeten is dus een belangrijke voorbereiding als u de vijverfolie geheel op maat geleverd wilt hebben.
 
Als u besluit om zelf te lijmen of te lassen kan dat natuurlijk ook. Enige specialisme is daarbij wel vereist. U kunt de stukken op maat laten maken en geleverd krijgen. Ook hier geldt natuurlijk dat meten belangrijk is. Daarnaast gebruikt u contactlijm om de stukken aan elkaar te plakken.

PVC vijverfolie

PVC vijverfolie verwerkt u in principe op dezelfde manier. Plakken met behulp van contactlijm is daarbij de meest gebruikte methode als u vouwen en naden wilt vermijden.
PVC vijverfolie is goedkoper, maar ook minder duurzaam. Normaal gebruik betekent een levensduur van circa 10 jaar. Bij rubber vijverfolie is dit veel langer : 30 jaar wordt door de fabrikant gegarandeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here