Het aanschaffen van een natuursteen vloer

0
4
blog placeholder

U overweegt een keuze te maken voor een natuursteen vloer, ook al weet u dat dit soort vloeren best prijzig zijn. Toch is het een verstandige investering waar u jaren probleemloos van kunt genieten zonder ooit nog te hoeven denken over vervanging. Bovendien investeert u met een natuurstenen vloer in de waarde van uw huis en dat is voor veel mensen ook een prettige geruststellende gedachte.

U kunt een keuze maken uit verschillende natuurstenen. De meest gebruikte natuurstenen voor vloeren zijn; leisteen, zandsteen, kwartsiet, basalt, graniet en hardsteen. Omdat geen steen gelijk wordt een natuurlijke uitstraling bewerkstelligd.

Omdat het materiaal ontzettend slijtvast gaat het jaren mee.  Bovendien geleidt het materiaal prima waardoor ook de mogelijkheid bestaat om vloerverwarming aan te leggen. Het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als u uiteindelijk kleden moet gebruiken omdat u de vloer te koud aan vindt voelen.

De vloer kan verlijmd worden maar de meest gebruikelijk legmethode is het leggen van de stenen in het cement. Als u hier geen ervaring mee heeft is dit geen eenvoudige klus. Uiteraard kunt u hulp of advies vragen bij een specialist. U dient er wel rekening mee te houden dat na het leggen de vloer wel een aantal dagen nodig heeft om uit te harden. Overigens verdient het aanbeveling om de vloer na het leggen te impregneren. De kleuren en structuren komen dan nog beter tot zijn recht en het indringen van vlekken worden door het impregneren voorkomen.

Eigenlijk zijn er geen nadelen te noemen van een natuurstenen vloer alleen dat wellicht de prijs aan de hoge kant is. Maar als u dit afzet tegen het prachtige resultaat en het levenslange gebruik, dan valt dit wellicht voor u mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here