Glasschade

0
20
blog placeholder

Glas is een multifunctioneel materiaal, met als één van de belangrijkste eigenschappen dat het doorzichtig is. Dit maakt glas uitermate geschikt voor toepassingen in het interieur, zoals glazen deuren, glazen tafels en glazen douchewanden. Glas is echter ook een vrij breekbaar materiaal, waardoor glasschade vrij gemakkelijk op kan treden.
 
Oorzaken van glasschade
Hoewel glasschade talloze oorzaken kent, zijn de meest voorkomende oorzaken van glasschade vandalisme, inbraak, stormschade en ongelukken. Vandalisme en inbraak komen relatief vaker voor bij bedrijven, terwijl stormschade en ongelukken juist vaker in de privé-situatie voorkomen. In het winterseizoen doet zich vaak een piek voor in meldingen van glasschade. Vandalen en inbrekers vallen immers in de donkere maanden minder goed op, de weeromstandigheden zijn onstuimiger en een sneeuwbal kan in een speelse bui zomaar een ruit doen breken.

Glasschade voorkomen
Je zult glasschade nooit helemaal uit kunnen bannen, maar er zijn wel een aantal trucjes om de kans op glasschade te verminderen. Wees bijvoorbeeld alert bij veranderde weeromstandigheden, sluit ramen en deuren op tijd zodat windvlagen ze niet met een klap dicht kunnen laten vallen, met mogelijk glasschade tot gevolg. Plaats daarnaast goede deurdrangers en deuropvangers, zodat je de kans op schade bij een onvoorziene windvlaag goed op kunt vangen. Laat tot slot inbraakvertragend glas plaatsen, zodat inbrekers wel drie keer nadenken voor ze een poging tot inbraak zullen doen.

Glasverzekering
Je kunt er voor kiezen glasschade te verzekeren, door een speciale glasverzekering af te sluiten. Diverse verzekeraars bieden dergelijke verzekeringen aan, met uiteenlopende dekkingen. Zo zijn er glasverzekeringen voor autoruiten, glasverzekeringen voor ramen en deuren en glasverzekeringen voor glas-in-lood constructies. Let bij het afsluiten van een glasverzekering goed op de dekkingvoorwaarden en houdt rekening met de maximale vergoeding die sommige verzekeraars aanhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here