Er zijn veel verschillende soorten kluizen.

0
13
blog placeholder

Het is dus belangrijk om een goede brandwerende kluis of vloerkluis te hebben die ook een keurmerk heeft zodat u er zeker van kan zijn dat uw waardevolle documenten ook daadwerkelijk heel blijven wanneer er een brand woedt in het gebouw waar de kluis staat.

De meeste kluizen die brandwerend zijn woorden getest onder zware normen. Deze testen houden in dat kluizen meer dan 4:00 worden blootgesteld aan temperaturen van meer dan 1100 °C en worden deze kluizen van wel 15 meter hoog naar beneden gegooid.

Ook verzekeringen vinden het heel belangrijk dat kluizen en brandkasten speciaal keurmerk hebben omdat deze resistent zijn tegen allerlei factoren. Er zijn heel veel namaakkluizen en namaak brandkasten die sterk lijken maar eigenlijk helemaal niet sterk zijn.

Wanneer er dan een brand is dan zullen de documenten ook in vlammen opgaan en heb je niks aan een kluis of brandkast. Een verzekering zal dan ook geen geld uitkeren wanneer een kluis koopt die geen keurmerk heeft en dat is zonde van je geld. Een kluis kopen met een keurmerk is dus een absolute must.

Ook kluizen die anti diefstal zijn hebben zo een speciaal keurmerk. Deze kluizen met een keurmerk zijn zeer moeilijk te kraken en zijn ook uitvoerig getest. Het is dus belangrijk om erop te letten wanneer je een kluis koopt dat er een keurmerk op de kluis zit. Een goede kluis kost geld maar bespaart je een hoop ellende.

Er zijn heel veel kluizen in verschillende prijsklassen. Je hebt de wat goedkopere kluizen onder de 100 euro maar deze zijn vaak minder stevig en zit geen keurmerk op. Een echte goede kluis kost minimaal 500 euro. Je kan beter dus wat meer geld uittrekken want je documenten en waardevolle goederen zijn meer waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here