Eetkamer stoelen: waar moet je op letten?

eetkamerstoelen

Ben je van plan om nieuwe eetstoelen aan te schaffen? Kies je voor een gestoffeerde eetkamerstoel of wil je liever design eetkamerstoelen die naadloos kunnen integreren in jouw moderne interieur? Eetkamerstoelen kopen, dat doe je niet elke dag. In dit artikel delen we daarom vier handige tips waar je rekening mee kunt houden. Lees snel verder!

Tip 1 – Stoelen in combinatie met de eettafel

Je kunt de eetkamerstoelen en de tafel samen kiezen met dezelfde afwerking of apart kopen van elkaar in verschillende kleuren en stijlen. Kies je voor de tweede optie, dan kan het al snel een uitdaging voor je worden. Aan de andere kant heb je dan wel de vrijheid om je eetkamer creatief in te richten. Daar valt ook wel wat voor te zeggen.

Tip 2 – Controleer de diepte van de zitting

Het is belangrijk dat de stoelen comfortabel zitten. Ze moeten je een comfortabel gevoel geven als je aan tafel zit. Je moet de diepte controleren aan de hand van de hoogte van de eettafel. De stoelen mogen niet te diep zijn, zodat je voeten niet in de lucht hangen. Maar ze mogen ook weer niet te ondiep zijn, zodat de rand van de zitting niet in je benen snijdt. Ga daarom bij het kopen van stoelen eerst ‘proefzitten’ en probeer letterlijk uit of de stoel bij je past.

Tip 3 – Soort materiaal

Zoveel eetkamerstoelen, zoveel materialen. Een eetkamerstoel met de bekleding die jij het mooist vindt, hoeft niet altijd ook de beste keuze te zijn. Denk goed na over wat voor jou belangrijk is. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Dan is een eetkamerstoel die makkelijk schoon te houden is een pré. In dit geval worden stoelen van hout, metaal of kunststof aangeraden door experts. Een mooi retro of vintage interieur vraagt bijna om een eetkamerstoel met stoffen bekleding, terwijl een Scandinavisch of modern interieur beter past bij een kunststof stoel. Nadeel is wel dat een kunststof stoel minder zitcomfort biedt door het harde materiaal. Daar tegenover staat dan weer wel dat het makkelijk schoon te houden is en het materiaal vaak behandeld is met UV-bescherming, zodat zonlicht het materiaal niet aantast.

Tip 4 – Vergeet de verlichting niet

Voor de perfecte verlichting boven de eettafel moet je rekening houden met de hoogte van de eetkamerstoelen en de eettafel. Idealiter hangt de lamp 60 – 75 centimeter boven de tafel. Deze bereken je vanaf het tafelblad tot aan de onderkant van de lamp. Let ook op de plafondhoogte en het totaalbeeld – het moet gewoon een mooie geheel vormen. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here