Duurzaam met LED verlichting

0
31
blog placeholder

De belangrijkste voordelen die je haalt uit led spots of led lampen komen voort uit het duurzame karakter van de verlichting vergeleken met vroegere vormen verlichting. Een aansprekend maatschappelijk thema is natuurlijk de opwarming van de aarde. Om dit proces tegen te gaan, zullen we allemaal een steentje bij moeten dragen. Led verlichting verbruikt minder energie en gaat langer mee dan oudere verlichting. Dus alleen voor het milieu is het al een heel verstandige keuze om over te stappen.

Daarnaast zie je het ook terug in je portemonnee. De instapkosten zijn misschien iets hoger dan een gloei- of halogeenlamp, maar dit verschil is al snel terug verdient door het duurzame karakter van de verlichting. Minder kosten aan energie en de led spot of led lamp is minder snel toe aan vervanging.

Maak je je zorgen over het gemis aan sfeer dat gloei- en halogeenlampen met zich mee brengen? Tegenwoordig is led verlichting verkrijgbaar in een enorme hoeveelheid kleuren en lichtsterkten. Daarnaast zijn ze in veel gevallen dimbaar. Aan jouw de keuze om de spot te kiezen die het best past bij de sfeer van jouw ruimte. Of het nou de woonkamer, badkamer, of slaapkamer is, voor iedere ruimte kun je wel een ideale led spot of led lamp vinden.

Voor ouders van jonge kinderen hebben we als afsluiter nog een belangrijk voordeel van led verlichting: deze is zeer brandveilig en kindvriendelijk vergeleken met oudere verlichting. Een gloeilamp werkt door 90% van de energie om te zetten in warme. Dit kan ervoor zorgen dat de lamp erg warm wordt en nieuwsgierige kinderen hun vingers eraan branden. Een led spot of lamp wordt bij lange na niet zo heet en kan zonder problemen worden vastgepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here