Dubbel glas prijs | Wanneer wel of niet te investeren in dubbel glas?

0
10
blog placeholder

De dubbel glas prijs

Hoeveel bent u kwijt als u uw hele woning goed isoleert doormiddel van het plaatsen va HR++ glas. Dus de vraag is: “Wat is de dubbel glas prijs?”. Als er vanuit gegaan wordt van een standaard woning (rijtjeshuis) dan kan ervan uitgegaan worden van 20m2 glas in de buitengevel. Per m2 kost HR++ (volgens Milieucentraal) €160,-. Dit is HR++ glas inclusief het plaatsen van het glas. LET OP: Deze prijs is een gemiddelde prijs bij een gemiddelde glashandel. Er zijn natuurlijk altijd goedkopere en duurdere. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan om voor u de juiste prijs/kwaliteit te bepalen.
Kiest u voor de goedkoopste? Let dan goed op dat er geen meerwerk komt. Stel de volgende vragen: Is er een steiger nodig? Is het kozijn geschikt? Is er freeswerk meegerekend?
Als het kozijn bijvoorbeeld niet geschikt is moet er zelfs gedacht worden om het kozijn geheel te vervangen. Kozijnen vervangen is uiteraard weer een investering op zich.

De opbrengst van HR++ glas

U heeft besloten om HR++ glas in uw gehele woning te plaatsen? Wat levert dit u nu op en hoeveel jaar kost het u om de kosten eruit te halen.
Per jaar bespaart HR++ glas u ongeveer €358,-. In dit geval dan is alleen het dubbel glas vervangen. Let hierbij op dat hier een gemiddelde woning genomen is. Als dit wordt vergeleken met de investering dan heeft u deze eruit na ongeveer 8 jaar. Hierbij is ook de verandering in de gasprijs meegerekend.

Heeft uw woning meer of minder dan 20m2 glas in uw buitengevel? Klik dan op één van de links in dit artikel. Wij kunnen precies voor u uitrekenen hoeveel de investering is en hoeveel u op jaarbasis zal besparen op de energiekosten. Ook vindt u op deze websites meer informatie over dubbel glas en over het vervangen van kozijnen! Neem dus gerust eens een kijkje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here