Dubbel glas, en waarom dubbel glas belangrijk is voor een goede isolatie!

0
12
blog placeholder

Het juiste dubbel glas isoleert uw woning

Is uw woning goed geïsoleerd? Heeft u in elk raam HR++ dubbel glas zodat alle warmte binnen de woning blijft? Zo ja, dan bespaart u veel geld. Zo nee, bereken hoeveel u kunt besparen!
Er zijn verschillende websites die laten zien hoeveel geld er te besparen is door uw huidige glas te vervangen door het goed isolerende HR++ glas. Een voorbeeld: een gemiddelde woning heeft 20m2 aan glas aan de buitenzijde. Bij enkel glas met houten kozijnen zou de woningeigenaar op jaarbasis al 385 euro besparen. Dit betekend dat binnen enkele jaren uw investering in uw woning al heeft terugverdiend. Hiernaast stijgt uw woning meteen in waarde als deze goed is geïsoleerd. Goed isolerend glas zorgt namelijk voor een hoger energielabel. Dit energielabel laat zien hoe goed uw woning is geïsoleerd.
Naast het vervangen van het glas kan ook de keuze vallen voor een wat grotere investering. Kunststof kozijnen isoleren vaak beter dan houten, en zijn daarentegen zeer onderhoudsarm. Dit zorgt ervoor dat deze een stuk comfortabeler zijn. Ook kan gelijk het buitenaanzicht worden vernieuwd. Meerdere voordelen in één dus! Denk hierbij aan kunststof schuifpuien en alle overige ramen en deuren.

Waarom is een goede isolatie belangrijk?

Woningisolatie heeft meer voordelen. Ten eerste zorgt goede isolatie voor een huis met een aangename temperatuur. Geen koud huis in de winter zorgt voor comfortabeler wonen. Prettiger wonen dus! Hiernaast zorgt een isolatie voor een lagere energierekening, iets wat voor de meeste mensen in deze financiële tijd geen overbodige luxe is. Ten derde bestaat er nog het energielabel. Het energielabel laat zien hoe goed uw woning is geïsoleerd en geeft uw woning dus een toegevoegde waarde. Dit wil dus in veel gevallen ook zeggen dat een verbetering van uw woning door middel van kunststof kozijnen en dubbel glas de waarde van uw woning verhoogd. Een lager energielabel zorgt hiernaast voor een waardeverlagend effect. Dit zou zonde zijn bij een eventuele verkoop van uw woning. Wilt u meer informatie ontvangen over hoe uw woning goed is te isoleren dan kunt u altijd een kijkje nemen op één van de links in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here