Diverse soorten kozijnen

0
11
blog placeholder

Als u ervoor kiest om nieuwe kozijnen te plaatsen moet u een goede afweging maken tussen verschillende soorten kozijnen. Elk type kozijn heeft zijn voor- en nadelen.

Kunststof

Kunststof kozijnen staan erom bekend dat ze duurzaam zijn, weinig onderhoud nodig hebben en een isolerende functie hebben. Warmte, kou en geluid worden buiten gehouden. Deze variant gaat dus erg lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in veel verschillende designs te krijgen. Zo zijn er soorten die haast niet meer van de houten variant zijn te onderscheiden, ook zijn de kunststof kozijnen in veel kleuren verkrijgbaar. Als u kunststof kozijnen combineert met dubbelglas dan worden deze duurzamer en isoleren ze nog beter. Hiermee kunt u aardig wat geld besparen.

Aluminium

Aluminium kozijnen worden vooral gebruikt bij grote raam oppervlakten, ze worden gekenmerkt door de slanke maar stevige vormen. Aluminium kozijnen zijn vrijwel onbekend bij veel mensen. Aluminium is een duurzaam materiaal. Dit vind je ook terug in het kozijn. Doordat aluminium niet elektrostatisch is wordt er geen stof en vuil aangetrokken. Na enkele jaren moet een aluminium kozijn alleen worden geconserveerd en gereinigd. Als deze wordt geconserveerd dan wordt er een vuil- en waterafstotende laag aangebracht waardoor corrosie wordt voorkomen. Net als bij hout en kunststof zijn aluminium kozijnen in veel kleuren leverbaar.

Hout

De laatste jaren wordt er weer veel gebruik gemaakt van houten kozijnen. Dit komt doordat hout goed te repareren zijn bij bijvoorbeeld stormschade en niet gelijk in zijn geheel vervangen dient te worden. Houten kozijnen hebben een keer in de tien jaar een onderhoudsbeurt nodig. Als ze deze onderhoudsbeurten tijdig krijgen en er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief goede verf gaan houten kozijnen ongeveer 50 jaar mee, slechte delen kunnen indien nodig vervangen worden. Ze kunnen in elke gewenste kleur geschilderd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here