De voordelen van kunststof kozijnen

0
7
blog placeholder

In Nederland blijft het gebruik van kunststof kozijnen bij nieuwbouwprojecten achter vergeleken bij andere Europese landen. Dat lijkt vreemd, omdat bij renovatie van kozijnen wel vaak voor kunststof wordt gekozen. En het lijkt des te vreemder omdat er zo veel voordelen aan het gebruik van kunststof kozijnen zijn verbonden. Twijfel je nog of het hout, aluminium of kunststof moet worden? We zetten het graag even voor je op een rij!

Houten kozijnen

De voordelen van houten kozijnen zijn vooral dat ze een klassieke uitstraling geven en dat je ze zelf kunt schilderen. Dat laatste is dan meteen ook een nadeel. Want het schilderwerk komt om de paar jaar terug, als je je houten kozijnen goed wilt houden.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben grotendeels dezelfde voordelen als kunststof kozijnen. Ze zijn duurzaam, licht en leverbaar in verschillende RAL-kleuren. Maar ze hebben een lagere isolatiewaarde dan kunststof en ze zijn niet helemaal onderhoudsvrij. Aluminium kozijnen moeten na een aantal jaren worden gesteld.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn in veel verschillende kwaliteiten leverbaar. Ook deze kozijnen kun je in alle gewenste RAL-kleuren krijgen. Wil je een houtlook? Ook dat is mogelijk. Een groot voordeel van kunststof kozijnen is het bijzonder lange levensduur. In principe hoef je maar één keer in nieuwe kozijnen te investeren; ze gaan wel 50 jaar mee. Het onderhoud blijft beperkt tot schoonmaken. Denk ook even aan het kostenvoordeel: doordat je niet hoeft te schilderen, spaar je in de loop der jaren heel wat uit op verf. Over vervanging hebben we het dan nog niet eens gehad.

Twijfel je nog over kunststof kozijnen? Ga dan eens kijken bij een leverancier bij jou in de buurt en laat je overtuigen van de kwaliteit en de uitstraling die kunststof kozijnen anno nu hebben. Binnenkort wil jij ook niets anders meer. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here