De prijs van een dakkapel

0
11
blog placeholder

Houten dakkapel

Wil je een unieke dakkapel? Kies dan voor een houten dakkapel. Houten dakkapellen hebben een authentieke uitstraling en zijn makkelijk te bewerken. Ook hebben ze over het algemeen de laagste aanschafprijs. Een houten dakkapel met een standaard maat (150 centimeter hoog en 250 centimeter breed) heb je al vanaf € 3.000. Wel is een houten dakkapel duur in onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan periodiek schilderwerk en het repareren van beschadigingen.

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is erg populair in Nederland. Dit komt doordat de kunststof dakkapel erg onderhoudsarm is. De kunststof dakkapel isoleert erg goed en vraagt, op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na, nauwelijks onderhoud. Je hoeft bijvoorbeeld geen schilderwerk bij te houden. De kunststof dakkapel heeft ook nog eens een lange levensduur. Voor een kunststof dakkapel moet je denken aan een prijs vanaf ongeveer € 3.750.

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is het duurste in aanschaf, maar biedt veel voordelen. Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Dit maakt een polyester dakkapel erg duurzaam. Daarnaast is het polyester van de dakkapel volledig recyclebaar en heeft de dakkapel een lange levensduur. Een polyester dakkapel is bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft minimaal onderhoud nodig. De prijzen voor een polyester dakkapel starten bij ongeveer € 4.250.

Prefab dakkapel

Bij een prefab dakkapel worden de onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt. Hierdoor is de productie efficiënt en kan de dakkapel vaak binnen één dag op je dak worden geplaatst. De prijzen van een houten prefab dakkapel liggen rond de € 3.250. Voor een kunststof prefab dakkapel betaal je ongeveer € 3.750.

Bespaartips

Je kunt veel doen om geld te besparen op je dakkapel. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je dakkapel goed geïsoleerd is. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening. Ook is het slim om offertes aan te vragen bij meerdere dakkapellen specialisten. Zo kun je de prijzen met elkaar vergelijken en eenvoudig voor de meest voordelige optie kiezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here