De fundamentele trap onderdelen bij renovatie

0
5
blog placeholder

Wat zijn de onderdelen die in trappen worden gebruikt?  

 • Trap loopvlakken

  Het meest gebruikte deel van de trap zijn de loopvlakken waar opgelopen wordt bij de traptreden. Deze zijn vaak afgewerkt met olie of vernis en eventueel zelfs met led verlichting en dergelijke. Aangezien de trap treden worden blootgesteld aan intensief fysiek gebruik. Deze vlakken hebben een goede bescherming nodig waardoor ze als gebruiksvoorwerp eenvoudig vrij te waren zijn van schade aan uw trap.

 • Trapleuningen

  Een ander fundamenteel trap onderdeel is de railing of leuning van de trap. Normaal gesproken met de functie om te bescherm tegen vallen of uitglijden op de trappen. Maar ook steeds vaker als design onderdeel. Vaak bestaat een leuning uit 1 of meerdere staven langs de kant van de trap. Ze ondersteunen zowel als u omlaag als ook omhoog loopt over der trap. Trap Balustrades hebben een tweedelige functie. Naast de veiligheid draagt het vaak ook bij aan een luxe aanblik. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden met de ontwerpen van de leuningen dat je werkelijk alle kanten op kunt.

  Extra tip: Een heleboel trap bouwers zijn verliefd op roestvrije railings en staalkabel voor het gebruik van trap balustrades. Traprenovatie kosten zijn laag en voordelig, ze kunnen ook gemakkelijk met een buiging of op een klassieke manier bevestigd worden aan het hekwerk van de trap.

 • Trapwangen

  Wangen van uw trap zijn de zijkanten van de trap en worden meestal meegenomen bij een traprenovatie om de afwerking van de trap een naadloos uiterlijk mee te geven.

Deze onderdelen behandelen we natuurlijk ook altijd tijdens een eventueel vrijblijvend gesprek met Hartflooring traprenovatie.  Voor meer informatie over traprenovatie kunt u onze website raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here