Dakkapel laten plaatsen

0
6
blog placeholder

Dakkapel

Heb je een stoffige zolderkamer waar je niets meer mee doet? Overweeg dan eens om een dakkapel te plaatsen. Met een dakkapel creëer je aanzienlijk meer licht en ruimte in huis. Met de extra lichtinval en ruimte kan je je oude zolder ombouwen tot bijvoorbeeld een extra slaapkamer of mooi kantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn verschillende soorten dakkapellen waaruit je kan kiezen. De meest voorkomende zijn de houten dakkapel, kunststof dakkapel en polyester dakkapel. Deze dakkapellen hebben allemaal hun eigen voordelen. Zo is een houten dakkapel voordelig in aanschaf, maar hebben de kunststof en polyester dakkapellen minder onderhoud nodig. Bekijk vooraf de eigenschappen van de verschillende dakkapellen en kies voor de dakkapel die het beste aansluit op jouw wensen. Als je een dakkapel hebt gekozen dan kan je je bezig gaan houden met het laten plaatsen van de dakkapel.

Dakkapel

Prefab dakkapel

Een dakkapel kan binnen slechts één dag worden geplaatst. Dit kan echter alleen als je kiest voor een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt vooraf in een fabriek gemaakt. Hierbij wordt er enkel gebruik gemaakt van standaard maten en materialen. Dit maakt de productie van de prefab dakkapel erg efficiënt. Ook de productietijd is kort. De productie duur maar twee tot vier dagen. Omdat de dakkapel al in de fabriek wordt gemaakt en in elkaar wordt gezet hoeft de plaatsing van de dakkapel niet veel tijd in beslag te nemen. De specialist hoeft alleen het dak voor te bereiden voordat de dakkapel kan worden geplaatst. De snelle plaatsing van een prefab dakkapel is erg gunstig, omdat dit een hoop tijd, geld en overlast scheelt.

Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel wordt door een specialist op uw dak gemaakt. Omdat het hierbij gaat om maatwerk neemt de plaatsing van de dakkapel enkele dagen tot weken in beslag. Dit maakt de traditionele dakkapel ook wat duurder dan de prefab dakkapel. Een voordeel is wel dat je je niet hoeft te houden aan standaard maten en materialen. Bij een traditionele dakkapel is namelijk (bijna) alles mogelijk. Je legt je wensen voor aan een specialist en op basis van die wensen wordt er een ontwerp gemaakt. Als je kiest voor een traditionele dakkapel kan je dus profiteren van veel keuzevrijheid. Omdat de dakkapel op maat wordt gemaakt is ook elk dak geschikt.

De juiste specialist

Als je een dakkapel wilt laten plaatsen is de volgende stap om een specialist te kiezen. Het is verstandig om hierbij enkele factoren mee te nemen in de beslissing:

  • Welke prijs rekent de specialist?

  • Wat is het garantietermijn en de voorwaarden?

  • Wanneer kan de dakkapel worden geplaatst?

  • Kan de specialist voldoen aan al je wensen?

Het is verstandig om niet voor de eerste specialist te kiezen die je tegenkomt. Je kan het beste enkele specialisten met elkaar vergelijken om uiteindelijk voor de beste optie te kiezen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here