Dakbedekking voor platte daken is er in verschillende materialen.

0
16
blog placeholder

Welk materiaal is het meest duurzaam en onderhoudsvrij? Om u een beter beeld te geven vergelijken we PVC en EPDM dakbedekking. Beide vallen onder de kunststofdakbedekkingen maar kennen wel een aantal verschillen. Is uw dakbedekking aan vervanging toe? Let dan van te voren op de voor- en nadelen van kunststofdakbedekking. Hierdoor komt u niet onverwachts voor verrassingen te staan.

PVC kunststofdakbedekking
Kunststof dakbedekking is duurzaam, gaat lang mee en is makkelijk aan te brengen op een plat dak. Het meest gebruikte kunststof is PVC dakbedekking. PVC is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt wel aangetast door natuurlijke oplosmiddelen zoals olieproducten. De dakbanen worden niet direct op een bitumen op polystyreen ondergrond geplaatst. Hier zit altijd een scheidingslaag tussen om aantasting te voorkomen. PVC is wortelbestendig en daarom goed te gebruiken voor een dakterras of tuindak. Kunststof dakbedekking heeft een kortere levensduur dan EPDM. Het grote voordeel is wel dat het goedkoper is.

EPDM dakbedekking
EPDM dakbedekking is soepeler dan PVC. Omdat het gemaakt is van synthetisch rubber is het zeer elastisch en makkelijk aan te brengen. Door de soepelheid is EPDM op verschillende daken te gebruiken. Moeilijke ronde’s zijn makkelijk te verwerken in de dakbedekking. Het mooie aan EPDM is dat het elastisch blijft en dus bestand is tegen alle weersomstandigheden. EPDM gaat langer mee dan PVC dakbedekking en is volledig recyclebaar. De meeste dakbedekkking worden op het dak gebrand met een brander. EPDM is koud aan te brengen door middel van lijm. Hierdoor is het zeer geschikt voor de doe-het-zelver. Zodra het gelijmd is heeft EPDM weinig onderhoud nodig. UV-straling, zuren, zouten en ook micro-organismen kunnen EPDM niet aantasten.

Elke kunststofdakbedekking heeft zijn voor- en nadelen.
Mocht u zelf aan de slag willen, dan kunt u het beste voor kunststofdakbedekking kiezen. Dit is goedkoper en makkelijker aan te brengen. Om zeker te weten dat u de juiste keuze maakt is het verstandig om eens langs een groothandel dakbedekking te gaan. Zij zijn in staat om een passend advies te geven en hebben de juiste dakmaterialen. Ook hebben ze meerdere dakoplossingen klaarliggen van zinken afdekkappen tot industriële lichtstraten. Zo weet u zeker dat uw dak waterdicht is en voor langere tijd mee gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here