Check uw cv ketel voor de wintermaanden

blog placeholder

Cv ketel nalopen
Problemen met de verwarming ontstaan vaak bij de cv ketel. Laat daarom altijd uw cv ketel door een cv monteur checken voordat het winterseizoen begint. Zo voorkom je dat de ketel u ineens in de steek laat. Wanneer u goed bent voor de cv ketel, is deze dat ook voor u!

Maak ruimte bij de radiatoren
Radiatoren stralen veel warmte af. Om warmteverlies te voorkomen is het verstandig om geen gordijnen over de radiatoren te hangen of grote meubels ervoor te zetten. Dit voorkomt dat u extra gaat stoken en levert dus een besparing op.

Ongebruikte leefruimte
Zet de kachels uit waar je niet bent. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat mensen vaak alle ruimtes, zoals gangen en vertrekken, volop verwarmen. Dit is zonde, want u maakt hier helemaal geen gebruik van. Ook dit is een mooie besparing op uw energierekening.

Tocht over de vloer
Tocht zorgt voor warmteverlies. Een tochtstrip voor de deuren en een borstel voor de brievenbus. Het zijn simpele en goedkope oplossingen om warmteverlies tegen te gaan.

Mag het een graadje minder?
Uit onderzoek is gebleken dat u ongeveer 65% kunt besparen op uw energieverbruik door de thermostaat één graad lager te zetten. Ook een uur voordat u slapen gaat kan de thermostaat enkele graden naar beneden ingesteld worden. U merkt er niks van en toch levert dit een fikse besparing op.

Twee linker handen?
Bent u niet technisch aangelegd en heeft u problemen met uw verwarming? Heeft de CV-ketel het bijvoorbeeld begeven of heeft u nog wel warm douchewater maar wordt de radiator nietmeer warm? Zorg dan altijd at u een goede en ervaren verwarmingsmonteur inschakeld. Zo voorkomt u onnodig problemen en ergenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here