Buitenverlichting online kopen.

0
10
blog placeholder

Buitenverlichting en Veiligheid.

Vaak is de eerste soort buitenverlichting waar iemand aan denkt bedoeld om de veiligheid te vergroten, vooral in onveilige wijken of op het platteland. Deze lichten zijn vaak uitgerust met een bewegingssensor, om potentiële inbrekers of binnendringende dieren af te schrikken. Deze buitenverlichting dient een zeer belangrijk doel, maar hoeft niet lelijk en opvallend te zijn.

De behuizing van deze lampen is in verschillende kleuren te krijgen, die bij de kleur van je huis passen. Tevens zijn ze vaak te camoufleren onder de dakrand of misschien in de takken van een boom. Dit soort buitenverlichting is meestal niet moeilijk te installeren, hetzij aangesloten op een stopcontact binnenshuis of op een buiten geïnstalleerd stopcontact.

Tuinverlichting
Het is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden buitenruimte toe te voegen aan de leefruimte van je huis. Dit verhoogt de bruikbare ruimte van je huis, en brengt je dichter bij de natuur. Een aangepaste patio of terras is ideaal voor een feestje of om te relaxen, maar als het donker is, is het niet bruikbaar. Er zijn volop mogelijkheden voor een goede verlichting van de buitenruimte. Voor het grootste deel kun je, net zoals voor binnen, kiezen in grootte, kleur en stijl.

Er is een steeds groter aanbod in tuinverlichting op de markt, en er komt voortdurend meer bij. Als je helemaal geen passende buitenverlichting kunt vinden kun je soms een armatuur voor binnen gebruiken. Het moet dan echter wel weerbestendig zijn om ervoor te zorgen dat het niet te lijden heeft onder de elementen, maar ook moeten de elektrische aansluitingen goed vastzitten. De meeste armaturen zijn uitgerust met een gewone standaard stekker die direct in het stopcontact kan (indien nodig kan een elektricien eventueel buiten een of meer stopcontacten installeren).

Je kunt ook overwegen om gebruik te maken van ingebouwde zonnepanelen, vooral als de buitenruimte overdag zonnig is. Overweeg de installatie van meerdere lichtbronnen in de leefruimte, zodat het licht in verschillende richtingen schijnt, waardoor je minder schaduw krijgt. Daarnaast kun je kiezen voor “warme” gloeilampen, in plaats van de “cool” lampen, die vaak standaard bij buitenverlichting wordt gebruikt – mensen voelen zich comfortabeler in warmer verlichte ruimtes.

Tuinverlichting
Een andere toepassing voor buitenverlichting is decoratieve verlichting. Als je een vlaggenmast of een ander object wilt uitlichten, kies dan voor een aantal eenvoudige spotlights. Deze zullen over het algemeen op de grond gemonteerd worden en naar boven zijn gericht om het item te markeren. Spots zijn klein en gemakkelijk te verbergen achter een kleine plant, eveneens onopvallend zijn grondspots die je kunt ingraven.

De elektrische bedrading voor deze buitenverlichting zal ondergronds moeten worden aangebracht. Neem contact op met een elektricien voor hulp met ondergrondse kabels. Als graven niet in het budget past overweeg dan buitenverlichting op zonne-energie, die gaat jarenlang mee en zorgt zelf voor de energie. Ze zijn vaak niet duurder dan traditionele opties en kosten niets om te gebruiken.

Flood-light is een optie als je een groot deel van je tuin of huis wilt verlichten. Als je een mooie gevel of een mooie tuin hebt, moet je hiervoor kiezen. Schijnwerpers kunnen laag of hoog worden gemonteerd, afhankelijk van wat je wilt verlichten en wat je tot je beschikking hebt om de spots te verbergen. Deze lampen zijn vaak klein en onopvallend, en in sommige gevallen kan de bedrading worden weggewerkt zonder te moeten graven.

Geniet er het hele jaar en de hele avond van met de juiste verlichting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here