Buitenschilderwerk

0
11
blog placeholder

Wanneer is uw buitenschilderwerk aan vervanging toe?

Voor het vernieuwen/bijwerken van uw buitenschilderwerk kunt u aanhouden dat dit  ongeveer om de 5 jaar nodig is.

Er zit een verschil in tijd wanneer het nodig is om het buitenschilderwerk te vernieuwen. Als uw buitenschilderwerk veel invloed ondervindt van zon en regen is het eerder aan vernieuwing toe. Dit is meestal het schilderwerk dat op het zuiden en het westen staat.

Het schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig.

Je kunt zelf af en toe even kijken of het schilderwerk al scheurtjes of blaasjes vertoont. Als dit het geval is, is het tijd om een schilder te laten komen.

Voordelen buitenschilderwerk

Er zijn twee grote voordelen bij goed buitenschilderwerk:

·         De waarde van uw woning

Goed schilderwerk is belangrijk voor de waarde van uw woning. Als uw huis fris en mooi geverfd is, geeft dit een ander uiterlijk aan uw woning.

·         Bescherming van materiaal

Als uw deuren en kozijnen goed in de verf staan, gaat het materiaal (zoals hout) een stuk langer mee. Als u te lang wacht met het bijwerken van uw buitenmateriaal, dan zou het hout kunnen gaan rotten.

Waar je op moet letten bij buitenschilderwerk

De weersomstandigheden zijn een belangrijke factor als het om buitenschilderwerk gaat.  Voor het optimaal verwerken van verf is het aan te raden om buitenschilderwerk tussen de maanden april en oktober uit te voeren. In deze periode zijn de temperatuur en de luchtvochtigheid over het algemeen ideaal voor buitenschilderwerk.

Wat er gebeurt als er buitenschilderwerk gedaan wordt als het te koud is, is dat het te lang duurt voordat de verf droog is en de kans dat er ondertussen oneffenheden optreden groot is. Als het het te warm is, is de kans dat de verf streperig wordt groot. Dit komt omdat de verf snel gaat ‘smelten’ door de hitte van de zon en vervolgens snel droogt. Het heeft dan ook de voorkeur om buitenschilderwerk uit te voeren bij een temperatuur die tussen de 10 en de 25 graden Celcius ligt.

Kleurafspraken

Voor het bepalen van de kleuren voor het buitenschilderwerk is het belangrijk dat u weet of uw straat of deel van uw wijk wel of niet gebonden is aan zogenaamde kleurafspaken. Deze kleurafspraken houden in dat ieder huis in uw straat of wijk dezelfde kleuren moet hebben. Ook kunnen deze kleurafspraken gelden voor een monumentaal pand.

U kunt bij uw gemeente navragen of dit voor uw woning ook geldt, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten schilder

Een schilder inhuren kost natuurlijk geld. U zou kunnen besparen op de kosten van een schilder om alleen het meest noodzakelijk deel van het buitenschilderwerk te laten doen, zoals deuren en kozijnen. De kosten kunnen erg verschillen per schilder. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om de juiste schilder voor u te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here