Belangrijke tips voor het kopen van zonnepanelen

0
13
blog placeholder

Bent u geïnteresseerd in het kopen van zonnepanelen? Wij hebben een aantal belangrijke tips voor u op een rijtje gezet. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten zonnepanelenop de markt. De meest bekende zijn gemaakt met monokristallijn en Polykristallijn. Het verschil is duidelijk te zien ook al zijn beide gebaseerd op silicium. Silicium is halfgeleidermateriaal.
Zonnepanelen materiaal
Polykristallijn bestaat uit veel grof afgebroken kristallen. Een Polykristallijn zonnepaneel is herkenbaar aan zijn schrevenpatroon. Daarentegen bestaat de monokristallijn zonnepaneel uit slechts één kristal. Dit zonnepaneel is herkenbaar aan zijn zwarte egale oppervlakte. Overigens heeft de monokristallijn een hoger rendement dan de Polykristallijn.
Wattpiek
Er wordt u aangeraden eerst het rendement te vergelijken van zonnepanelen. Het Wattpiek geeft aan wat het maximale vermogen is van een apparaat of een installatie. De afkorting voor Wattpiek is Wp. Fotovoltaïek (afgekort als PV) is de eenheid die gebruikt wordt om het vermogen van een zonnecel of zonnepaneel aan te geven.
Aanschaf zonnepanelen
Monokristallijne zonnepanelen zijn vaak duurder dan de Polykristallijne zonnepanelen door het hogere rendement waardoor ook het productieproces duurder wordt. Onder andere hebben sommige bedrijven een gratis plaats service en anderen dan weer niet. Het is dus ook van belang om bedrijven te vergelijken.
Uw garantie
Op een economische levensduur van 25 tot 30 jaar gezien kan het rendement rendement van zonnepanelen een groot verschil uitmaken. Door hogere rendement hebben zonnepanelen meer stroom opbrengst, zo heeft u meestal net zo snel uw kosten terug verdient. Vooral bij stijgende elektriciteitsprijzen zou u flink kunnen besparen.
Zonnepanelen vergelijken en kopen
Samenvattend kunt u allerlei soorten zonnepanelen vergelijken op het meeteenheid Wattpiek, aanschafprijs, terugverdientijd en uw garantie. Bovendien is de situatie van belang, dat houdt in wat voor dak heeft u, hoe is het dak gesitueerd en voldoet de constructie aan de eisen. Voor meer informatie over zonnepanelen vergelijken, kopen en/of eventuele offerte aanvragen dan kunt u terecht bij Zonnepanelen Expres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here