badkamer radiatoren

0
33
blog placeholder

Het wattage voor de badkamer radiator

Het eerste ding waar u rekening mee moet houden, is het juiste wattage voor de badkamer berekenen. Omdat het in de badkamer graag vaak wat warmer gewenst is, wordt er ook een wat hogere Watt per kubieke meter aangehouden. Gemiddeld wilt men in de badkamer een temperatuur van 22 tot 24 graden, wat betekent dat de Watt per kubieke meter veelal 75 tot 80 Watt bedraagt. Heeft u bijvoorbeeld een badkamer van 2 meter breed, 3 meter lang en een hoogte van 2,50 meter, dan heeft u een radiator nodig van 2x3x2,50 en dat maal 80. De radiator moet dan een minimaal wattage hebben van 1200 Watt.

De juiste badkamer radiator kiezen

Nu u weet hoeveel Watt u nodig heeft, kunt u een model uitkiezen. Er zijn best wat verschillende modellen badkamer radiatoren waarbij het in drie categorieën ingedeeld kan worden:

Badkamer paneel radiatoren verschillen van reguliere paneel radiatoren, omdat een “normale” paneel radiator voorzien is van bovenrooster en zijpanelen, is het niet hygiënisch deze te hangen in een vaak vochtige badkamer, speciaal voor badkamers zijn er dus hygiëne paneel radiatoren op de markt, zonder bovenrooster en zijpanelen, waardoor schoonmaken eenvoudiger is.

Badkamer handdoekradiatoren zijn vaak terug te vinden in badkamers, omdat ze een handige fuctie hebben buiten de ruimte te verwarmen, u kunt namelijk tussen de buizen van deze radiatoren uw handdoek hangen, deze kan door de radiator voorverwarmd worden, maar ook snel gedroogd worden nadat u uzelf heeft afgedroogd, zo kunt u snel de handdoek weer gebruiken.

Badkamer design radiatoren zijn optisch een stuk luxer dan een “handdoekrek”. Ook geldt voor badkamer design radiatoren dat er vaak middels accessoires handdoeken kunnen worden gedroogd, zo heb je bijvoorbeeld voor de faral prestige een handdoek knop, en een handdoek ring die je tussen de lamellen van deze aluminium design radiator kunt hangen. Vaak zie je wel dat badkamer design radiatoren een stuk duurder zijn dan de paneel radiatoren en de badkamer handdoekradiatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here