Alles wat je moet weten voordat je een bankstel koopt

0
87
bankstel

Het kopen van een bankstel is vaak een van de grootste en belangrijkste aankopen die je voor de ruimte kunt doen. Niet alleen is het vaak het middelpunt van een kamer, maar het is ook het meubelstuk waarop jij en je gasten waarschijnlijk vrij veel tijd zullen besteden. Dus wat te kopen? Het is moeilijk genoeg om een stijl te kiezen – Engelse rolarm, midden van de eeuw, chesterfield, modern design, loungebank, hoekbank, 2+ 3 zits bank – maar dan komen alle stofkeuzes (leer, katoen, prints, patronen, vlekbestendigheid, de lijst gaat maar door). Ten slotte zijn er alle ongeziene details – de vering, de vulling, het frame – waar de letterlijke onderbouwing van je beslissing zouden moeten liggen. Dus waar begin je?

10 tips voor het maken van de beste keuze.

Hoe gebruik je de ruimte

Neem even de tijd om na te denken over hoe je de ruimte gebruikt – is het formeel of ontspannen? Wordt het veelvuldig gebruikt? Of is het een bij-ruimte? Een diepe, comfortabele bank is goed voor een informele woonkamer en ’s avonds kun je ook lekker opwarmen met een deken en een bak popcorn, maar deze kan misstaan in een formele woonkamer. In een meer formele ruimte zou een strak ontworpen moderne bank juiste weer het perfecte model kunnen zijn – het kan een visueel statement zijn, maar hoeft niet per se geschikt te zijn voor urenlange Netflix-marathon.

Houd vervolgens rekening met de stijl van je kamer bij het kiezen van de stijl van de bank. Een Engelse bank met van die mooie ronde armen (denk aan een chesterfield) zou zich thuis voelen in een traditionele ruimte, maar het toevoegen van een slanke bank zou een geweldige manier kunnen zijn om wat eclectische interesse te wekken.

Denk na over de afmeting. Het kan moeilijk zijn om je voor te stellen hoe zo’n groot meubelstuk precies in de ruimte zal passen, dus markeer het. Gebruik schildersband om de omtrek van het bankstel op je vloer weer te geven. Als je van plan bent om de bank tegen uw muur te plaatsen, markeer dan ook de hoogte langs de muur met tape. Loop nu rond in je kamer zoals je gewoonlijk zou doen – stoot je tegen de “randen” aan?

Overweeg hoeveel mensen je hoopt te plaatsen. Tenzij de bank een bankkussen heeft (één lang kussen), is de vuistregel één persoon per kussen – de meeste mensen kiezen er niet voor om op de kieren te zitten. Meet tot slot zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de door jou gekozen bankstel door de deur past en om iedere hoek heen kan. (bekijk hier leuke bankstellen)

Nu komt het leuke gedeelte – kies de stof

Begin met het verkrijgen van stalen van alles wat je overweegt om te zien hoe ze eruit zien in jou ruimte en met je bestaande meubels.

Overweeg dan het materiaal zelf: is het vlekbestendig? Zal het goed verouderen? Zal het vervagen? Is het kindvriendelijk? Hond-friendly?

Controleer de onderkant van het bankstel.

Vraag naar het frame. Waar is het van gemaakt? Een bank van goede kwaliteit moet worden gemaakt van massief hardhout zoals eiken, essen of beuken. Andere materialen zoals spaanplaat zullen sneller slijten en hebben de neiging om krom te trekken. Om de sterkte van het frame zelf te controleren, voer je de “lift” -test uit. Breng het voorste been van de bank zes centimeter omhoog, op die hoogte moet ook het andere voorste been van de grond zijn. Als het andere been nog op de grond staat, is het frame te flexibel en zwak. Evenzo moet de bank bij elkaar worden gehouden door deuvels, metalen schroeven en beugels, niet alleen spijkers en lijm maar dit is wat lastig te controleren.

Controleer vervolgens de kussens.

Schuim en polyester zijn betaalbaar, maar kunnen snel afvlakken.

Donsvulling (ganzen of eenden) gemengd met andere veren is de gouden standaard, maar kost ten minste tweemaal de prijs van schuim of poly. Maar het is niet alles, veel banken van goede kwaliteit zijn een mix van vele materialen, zoals een schuimkern die omwikkeld is met dons en zelfs polyester vulling. Het kussen is slechts een deel van de formule, de veren doen de ondersteuning.

Ga als laatste op de bank zitten. Hoe voelt het? Trek je schoenen uit en ga op de bank liggen. Je bank stel kan nog zo mooi zijn, nog zo goed gemaakt zijn maar als het niet comfortabel is, is het niet jou bankstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here