Allerlei ophangsystemen: een overzicht

0
6
blog placeholder

Ophangysteem schilderijen

Een ophangsysteem voor schilderijen is een combinatie van rails, draden en haken waarmee je gemakkelijk fotolijsten of kunstwerken mee aan de muur hangt. Het grote voordeel van dit soort ophangsystemen is dat je niet langer een gat moet boren voor elke lijst die je aan de muur wenst te hangen.

Maar daarnaast zijn er ook nog enkele andere pluspunten aan een ophangrail voor schilderijen. Je kan niet enkel de hoogte maar ook de positie links of rechts van elk werk gemakkelijk aanpassen, maar evengoed eens een nieuw kunstwerk hangen zonder veel moeite.

Een systeem van ophangrails kan je normaalgezien bijna onzichtbaar in je interieur inwerken. Zowel op de muur als tegen het plafond. En voor diegene die een nieuwe woning bouwen kan je het helemaal integreren in een vals plafond.

Televisiescherm ophangen

Vroeger zag je weleens een ophangsysteem voor oude beeldbuistelevisies in ziekenhuizen of publieke gebouwen, maar het is maar sinds de intrede van de platte lcd- en plasmatelevisies dat ze ook bij particulieren thuis werden geïnstalleerd.

Door een televisie met een muurbeugel te monteren ziet hij er opeens veel strakker uit in je interieur. Geen lompe voet die het geheel moet ondersteunen, maar een zwevend effect dat een extra geeft aan je woon- of slaapkamer. Er bestaan modellen die kunnen kantelen of draaien waardoor je altijd vanuit de beste hoek naar je scherm kan kijken.

Bovendien heeft de montage van een televisiescherm het ook mogelijk gemaakt om in de keuken of slaapkamer gemakkelijk eentje te installeren. Het is namelijk veel gemakkelijker geworden om deze een plaatsje te geven zonder dat ze extra ruimte wegnemen.

Fietsen aan de muur

Staan die fietsen in jullie garage ook altijd zoveel plaats in te nemen? De handige oplossing is dan een fietsophangsysteem. Er bestaan verschillende systemen waarbij je een fiets al dan niet in de hoogte of dwars tegen een muur ophangt.

Maar ook voor koerstfietsen bestaan er heel wat handige ophangsystemen. Niet alleen om ze gewoon plaatsbesparend aan de wand of plafond te parkeren, maar ook om ze in de lucht te hangen zodat je eraan kan werken. De ketting smeren, een band vervangen of gewoon om even te kuisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here