6% i.p.v. 21% BTW ook in 2014 in de bouwsector

blog placeholder

Bouw heeft het zwaar
We weten allemaal dat de laatste jaren de bouwsector in zwaar weer heeft verkeerd. Vele banen gingen verloren en bedrijven hielden het hoofd niet meer boven water. Zonde, want daar zitten ook vele familiebedrijven tussen die meer dan 100 jaar bestaan en ook een groot personeelsbestand hadden. Het was dus ondenkbaar dat de regering nogmaals ging snijden in deze sector.

Meer banen door 6% regeling
Doordat het lage BTW tarief wordt verleng voor renovaties en verbouwingen zal dit zorgen voor 3000 banen in de bouwsector. De bouwsector is letterlijk de hoeksteen van onze maatschappij en daarom is deze regeling noodzakelijk. Gelukkig zien ze dit ook in Den Haag in. Loodgieters, glaszetters, bouwbedrijven, dakdekkers, etc. Allemaal beroepen die afhankelijk zijn van het herstel in de bouwsector. Zo kun je direct zien welke gevolgen het heeft voor de werkgelegenheid wanneer het slecht gaat in de bouwsector.

Herstel of tijdelijk?
De belangrijkste vraag is natuurlijk of het herstel in de bouw, en daarmee de economie, nu eindelijk wordt ingezet. De regeling moet zorgen voor een omzetstijging van maar liefst 360 miljoen! De tijd moet ons leren of we met deze regeling uit het dal kunnen kruipen en ons land weer een stapje gezonder kan maken.

Tevredenheid in de bouwsector
Het belangrijkste is dat de regering weldegelijk oplossingen probeert te vinden die de bouwsector een nieuw impuls gaat geven. Of de regeling met de 6% btw voldoende is moeten we nog zien. Het feit blijft wel dat de regering inziet dat de bouw belangrijk is voor een economisch herstel.

Renoveren en verbouwen maar
Een ander belangrijk punt waarmee de regening de bouwsector wil laten herstellen is het afschaffen of vergemakkelijken van bouwvergunningen voor woningbezitters. Zo is het makkelijker om een aanbouw te toen in de vorm van een serre, veranda of schuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here