0
9
blog placeholder

Kritische consumenten kunnen volgens de Nederlandse Mededings Autoriteit tot bijna 500 euro per jaar op hun energienota besparen. Dit is naar voren gekomen in het rapport Marktwerking en Consumentenvertrouwen binnen de energiebranche. Voor de besparing van 500 euro per jaar hoeven consumenten niet een uitzonderlijk hoge energierekening te hebben. De besparing van € 490 is te realiseren op een energienota van € 2000. Er kan dus bijna 25% worden bespaard! Energie kan veel goedkoper en (lakse) consumenten moet hier veel meer van bewust raken voor de Nederlandse Mededings Autoriteit.

 Samen met de ConsuWijzer is zij de campagne “Veranderen van energieleverancier” gestart. Maar niet alleen ConsuWijzer, ook andere partijen vergelijken onafhankelijk energieleveranciers met elkaar, bovendien toegespitst op de situatie van ieder afzonderlijk huishouden. Door een aantal gegevens (o.a. energieverbruik en postcode) kan snel worden berekend hoe hoog de besparing uitvalt.

Andere opvallendheden uit het rapport tonen aan hoe ongeïnteresseerd de gemiddelde Nederlander is als het om energie gaat. Slechts 36 procent van de consumenten is één of meerdere keren overgestapt van energiemaatschappij’. Het overgrote deel van de Nederlanders is vastgeroest bij hun huidige energieleverancier. Doordat zij ook een verkeerd beeld hebben wat overstappen van energieleverancier hen kan opleveren wordt de gemiddelde Nederlander ook totaal niet gestimuleerd om actie te ondernemen.

De werkelijke besparing kan 7 keer zo hoog uitvallen als gedacht. In het algemeen is het zeer voordelig om een contract van één jaar af te sluiten, let wel op boetes die gepaard gaan met het opzeggen. Het kan daarnaast ook verstandig zijn om elektriciteit en gas van verschillende leveranciers af te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here