3 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

blog placeholder

We zijn niet allemaal gezegend met een enorme woonkamer, velen van ons hebben een gemiddelde of zelfs kleine woonkamer. Maar: klein is niet per definitie minder fijn. Als je de juiste tips en trucs toepast in je kleine woonkamer, kun je de meest prachtige ruimtes creëren. Het enige dat je moet doen is efficiënt en creatief omgaan met de ruimte zelf en met de meubels en spullen die je in je woonkamer plaatst. En het mooie is, dit kan op vele manieren. Denk aan het kiezen van het juiste kleurpallet. Aan het juiste meubilair. Aan creatieve opbergmogelijkheden. En aan een goede balans tussen hoeveelheid spullen en de ruimte zelf. Op Feels Like Home geven we je 13 tips om je kleine woonkamer een ruimtelijk gevoel te geven. Hieronder geven we vast drie van de belangrijkste:

  1. Gebruik lichte kleuren

Het is heel simpel, donkere en felle kleuren maken een ruimte optisch kleiner dan hij daadwerkelijk is. Hoe lichter je kleurpallet, hoe ruimer de ruimte zal aanvoelen. Wil je ruimte creëren in een kleine woonkamer? Ga dan voor lichte kleuren zoals wit, crème, lichtbeige en lichte zand- of grijstinten.

  1. Eén kleur in verschillende tinten

Om door te gaan op het kleurenpallet. Het meest ruimtelijke gevoel ervaar je als de inrichting van je interieur gebaseerd is op één kleur in verschillende kleurnuances. Heb je je muren een crème tint gegeven, houdt je kozijnen en gordijnen dan in dezelfde tint of net een tint donkerder. Ga voor een wollige lichtbeige bank en een lichtvloerkleed om het gevoel van ruimte door te zetten. Natuurlijk vul je dit aan met planten en mooie accessoires in een andere kleur. Maar zorg voor een lichte en rustige basis.

  1. Slimme opbergruimte

Omdat troep en hoeveelheden spullen een woonkamer drukker, voller en dus kleiner doen lijken, is het slim om te zorgen voor veel opbergruimte. Zorg voor voldoende kastopslag. Maar ga ook voor stiekeme opslagmogelijkheden, zodat je niet al je wanden hoeft op te offeren als kastenwand. Denk aan een grote kist waar je zowel op kunt zitten als speelgoed in kunt opbergen. Of ga voor een bank met opslag onder de zitkussens!

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor een kleine woonkamer, lees dan ons hele artikel op Feels Like Home. Wil je voordat je gaat schuiven bekijken of je meubels passen en welke opstelling de beste is? Wij zette de vijf beste online design programma’s voor je op een rijtje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here