Zonnesteek symptomen

0
73
blog placeholder

Een zonnesteek is een soort van hyperthermie, waarbij de hittebron die op iemands lichaam is de zon. Zonnesteek is de meest voorkomende vorm van zonnesteek en komt door een combinatie van uitdroging en oververhitting van het lichaam.

Wat zijn de gebruikelijke symptomen?

De volgende symptomen zijn typisch bij last van een zonnesteek:
– hete en droge huid
–  snelle hartslag en hartslag
– zweten stopt
– snelle ademhaling
– verhoging van de lichaamstemperatuur
– spierkramp
hoofdpijn
– misselijkheid
– verwardheid en duizeligheid
De symptomen hebben de neiging om erger te worden hoe langer een persoon wordt blootgesteld aan zonlicht en warmte. Als een persoon niet snel genoeg behandeld wordt en blijft in de gevaarlijke omgeving, kan zijn leven in gevaar komen. Het verlies van bewustzijn, koorts en beschadiging van organen is het resultaat zonder behandeling.

Meestal koelt je lichaam zelf met de afscheiding van zweet. Afhankelijk van de vochtigheid van de lucht, zal het zweet op je huid sneller of langzamer verdampen. Hoe sneller het zweet verdampt des te sneller het  je lichaam zal verkoelen en te helpen voorkomen van hitte gerelateerde zaken zoals zonnesteek. Maar als de lucht erg vochtig als in tropische gebieden, zal het zweet veel langer duren om te verdampen dus niet in staat om uw lichaam voldoende snel afkoelen. In deze gebieden is het zeer belangrijk om altijd voorzichtig te zijn.

Hoe te handelen bij last van een zonnesteek
Als u een van de volgende symptomen ervaart wanneer het buiten zonnig en warm is, of als je iemand met deze symptomen kenmerkt, haal ze uit de zon zo snel mogelijk. De beste optie zou een kamer met airconditioning zijn of waar het koel is. Drink veel water, want een zonnesteek maakt je loos veel water in je lichaam. Mocht je het niet vertrouwen haal er altijd een arts bij.
Hoe gevaarlijk is een zonnesteek?
Zoals hierboven vermeld zijn er zeer gevaarlijke dingen die kunnen gebeuren. Een persoon kan het bewustzijn verliezen, een hoge koorts krijgen en zelfs de beschadiging van organen kan optreden. Als de symptomen snel genoeg gespot zijn en een zonnesteek wordt behandeld is het meestal niet een groot probleem en een dag in bed zullen in de meeste gevallen genoeg zijn. Maar als het niet snel genoeg en onbehandeld wordt, is het een levensbedreigende aandoening. Dus altijd bewust zijn van de signalen wanneer je de zon verkeerd.
Kinderen zijn in gevaar
Kinderen zijn zelfs meer het risico factoor dan volwassenen. Kinderen zullen veel sneller last van een zonnesteek krijgen en het is belangrijk om ze niet te lang in de zon laten. Ook in gedachten houden om altijd zonnebrandcrème te gebruiken en er een paar keer op een dag op uw kinderen smeren. Drinkwater kan helpen en zal u en uw kinderen te houden van een uitdroging.
Hoewel de zon goed voor ons is, het heeft een aantal zeer vervelende bijwerkingen die u moet zich bewust van zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here