Zo dwing je geluk af .

0
116
blog placeholder

In de uitzending (die een terugblik was) kwamen mensen aan het woord , die ongelukkig of financieel er slecht voor stonden veel konden geen werk meer vinden en anderen kampten weer met andere problemen , Al met al ging het er niet vrolijk aan toe , een jaar later kwam men weer bijeen in de Oprah show met de zelfde gasten van eer, maar er had een grote verandering plaats gevonden in de situatie van deze mensen , en ik werd heel nieuwsgierig hoe dit had kunnen gebeuren .Financieel stond men er goed voor , weer werk, auto,gelukkig , kortom deze mensen hadden allemaal iets gedaan waar zei zelf beter van waren geworden .

Het grote geheim werd door Oprah zelf onthuld “Collage“alle gasten uit deze show kregen de opdracht een collage te maken hoe zei wilden dat hun leven er uit zou komen te zien . Niet in een uurtje tijd afmaken nee verspreid over dagen of zelfs weken , de collage moest men na de tijd op een zichtbare plaats in huis ophangen .

Een jaar later kwamen de gasten weer bijeen om voor de camera  te vertellen wat er in  afgelopen jaar was veranderd ,financieel uit de malaise, werk volop,auto,huis, vakantie,s , maar vooral liefde en geluk, kortom iedereen was er op vooruit gegaan .De collages werden getoont waar een nieuwe toekomst was vastgelegd sommigen hadden zelfs eigen foto,s opgeplakt, maar toch kwam duidelijk naar voren hoe moeilijk het toch was om je wensen in beelden op karton te plakken. Oprah vertelde dat zei jaren lang geleden ooit aan een collage was begonnen en dat deze nog steeds in haar bezit was, deze collage   pronkt aan de muur van haar huis .

Na  een heftige periode in mijn leven starte ik aan  mijn collage in maart  2010 , ik voelde weerstand bij elke knipsel die ik opplakte deed aanvullende teksten hier en daar …. een maand duurde het eer ik hem af had en hij kreeg een mooi plaatsje op ooghoogte .Als ik nu naar mijn collage kijken anno augustus 2012 is het eng dood eng …. alles wat ik toen heb opgeplakt en beschreven is uitgekomen eigen bedrijf,verhuist,appartement,auto,vakantie,s ,en vooral geluk  boven mijn collage had ik in der tijd een titel gezet “sla je vleugels uit” alles is letterlijk en figuurlijk uitgekomen en binnenkort start ik met de tweede want immers een collage mag en moet je blijven aanvullen .

Alles wat je nodig hebt 1 karton 2 oude tijdschriften, 3 schaar,4 stift/pen, lijm ,en een hoop lef .

Succes .  Oprah spektakel met Collage,s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here