Wat zijn nou de symptomen van de ziekte van Crohn?

blog placeholder

De symptomen van de ziekte van Crohn kunnen erg verschillen, hier kan zelfs een complete lijst voor worden gemaakt. Graag houden we dit artikel natuurlijk kort dus zullen wij alleen de meest essentiële informatie over de ziekte van Crohn symptomen hier vermelden.

De diagnose van de ziekte van Crohn
Het komt vaak voor dat de ziekte van Crohn al enige tijd aanwezig is bij de patiënt en daar pas later door enkele symptomen wordt achter gekomen. Deze ziekte komt het meest voor in de middelbare tot jonge leeftijdscategorie. Het is wel zo dat je deze ziekte op elke leeftijd al op kunt lopen.

Hoe zit het nou met de symptomen van de ziekte van Crohn?
Een van de eerste symptomen die meestal voorkomt bij de ziekte van Crohn is al snel buikpijn en dit is vaak in combinatie met diarree. Het wil ook wel eens voorkomen dat deze diarree gepaard gaat met bloed. Wat voor diarree er is ligt eraan of de dikke darm of de dunne darm betrokken is. Bij de dikke darm is er sprake van weinig ontlasting die toch vaak optreedt. Als de dunne darm betrokken is dan gaat de ontlasting vaak gepaard met veel vocht.

Wat ook vaak voorkomt bij de ziekte van Crohn zijn symptomen zoals jeuk of pijn bij de anus, fistels of abcessen rond de anus, aften in de mond en heel af en toe kan de slokdarm ook betrokken raken bij de ziekte van Crohn. Dit betekent vaak dat er moeite zal ontstaan met slikken, last van de bovenbuik en braken.

Conclusie
De symptomen van de ziekte van Crohn zijn erg divers en daarom moeilijk in één artikel te beschrijven. Mocht je nou meer willen lezen hoe je deze symptomen herkent, kunt herkennen en wat je eraan kunt doen? Lees dan even verder op deze website.

Let er wel op, dat mocht je twijfelen of er sprake is van de ziekte van Crohn je altijd het beste sowieso langs de huisarts kunt gaan. Hoe eerder je erbij bent hoe beter namelijk bij deze ziekte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here