Wat zijn de voordelen van zacht water door een waterontharder?

0
1854
water

Waterhardheid

Als het water bij jou uit de kraan komt bevat het water per definitie kalk. De waterhardheid verschilt per gemeente. Bij de ene gemeente is er een hoge waterhardheid (dit wil eggen dat er veel kalk in het water zit) en bij de andere gemeente is de waterhardheid laag (dan zit er niet veel kalk in het water). Het water met een lage waterhardheid wordt zacht water genoemd en water met een hoge hardheid wordt hard water genoemd. Maar zelfs het zachtste water uit de kraan bevat kalk. Het maakt dus niet uit in welke gemeente je woont, het water bij jou uit de kraan bevat kalk. Kalk in het water zorgt voor een hoop nadelen. Kort zullen er een aantal worden beschreven.

Verminder slijtage bij huishoudelijke apparatuur

Iedereen kent de kalklaag bij de wasmachine of water koker wel. Dit is een gevolg van kalk in het water. Door zacht water te gebruiken, heb je hier geen last meer van.

Minder schoonmaakmiddelen

Doordat er kalk in het water zit heb je meer schoonmaakmiddelen nodig om iets schoon te krijgen. Tegenwoordig zijn we er al aan gewend, maar bij hard water heb je daadwerkelijk meer schoonmaakmiddelen nodig.

Huidproblemen

Kalk irriteert. Door het kalk uit het water te halen door een waterontharder kun je die irritatie verminderen. Het werkt niet bij iedereen, maar water uit een waterontharder kan huidklachten als winterhanden en eczeem verminderen.

Overige voordelen

Daarnaast zijn er nog meer voordelen van het gebruik van zacht water. Zo is de smaak van het water beter, blijven de kleuren van de kleding langer mooi en zijn de energiekosten lager.

Waterontharder

Kortom zacht water is een stuk beter als hard water. Maar hoe krijg je nu zacht water? Dit kan door middel van een waterontharder. Een waterontharder zorgt ervoor dat het water wordt ontkalkt, zodat je geen last meer hebt van al deze nadelen. Een waterontharder is vaak niet goedkoop, maar op de lange termijn betaalt het zich zeker terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here