Wat kunt u doen tegen terugtrekkend tandvlees?

0
17
blog placeholder

Als er sprake is van een slechte mondhygiëne en er hierdoor veel last is van tandplak dan is er een aanzienlijk groter risico om last te krijgen van ontstoken tandvlees. Een verder gevorderd stadium van ontstoken tandvlees heet parodontitis en hierbij komt ook vaak terugtrekkend tandvlees voor.

Hoe kunt u terugtrekkend tandvlees behandelen?
 
Er zijn meerdere mogelijkheden om terugtrekkend tandvlees te behandelen, maar deze zijn welk afhankelijk van hoe ver het tandvlees zich al heeft teruggetrokken. U kunt er ook voor kiezen om enkele van deze oplossingen te combineren, maar dit is niet altijd nodig aangezien het na één methode al opgelost kan zijn.

Mondhygiëne
Het spreekt misschien voor zichzelf maar het blijft één van de beste oplossingen tegen terugtrekkend tandvlees, namelijk een goede mondhygiëne en zorg voor uw tanden. In veel gevallen kan dit al zorgen voor een herstel en dit is natuurlijk ook te combineren met andere methoden. Het gebruik van floss en mondwater wordt hierbij zeer aangeraden.

Gebitsreiniging tegen terugtrekkend tandvlees

Mocht het terugtrekkend tandvlees nog niet in een heel ver gevorderd stadium verkeren dan kunt u ervoor kiezen om een gebitsreiniging te laten doen. Al het tandsteen en tandplak zal dan zorgvuldig door een tandarts of mondhygiënist worden verwijderd. Het voordeel van deze behandeling is dat er gelijk voor wordt gezorgd dat het terugkeren van terugtrekkend tandvlees wordt voorkomen.

Teruggetrokken tandvlees behandelen met een operatie

In ver gevorderde gevallen kan er worden gekozen voor een zogenaamde “flap operatie”. Dit houdt in dat het tandvlees en kaakbot worden schoongemaakt door het tandvlees een soort open te klappen. Hierna worden de wortels van de tanden bedekt om zo in de toekomst het terugtrekkend tandvlees verder te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here