Wanneer kunt u beter stoppen met blowen?

0
20
blog placeholder
Het is natuurlijk zinvol om het blowen te heroverwegen op het moment dat de nadelen te groot zijn. Stoppen of minderen zou een oplossing kunnen bieden. Veel wietrokers benoemen over het algemeen dezelfde (negatieve) effecten.

Na een joint gerookt te hebben kan iemand best een creatievere geest hebben. Deze mate van creativiteit neemt na verloop van tijd echter af. Op de lange termijn zorgt blowen er juist voor dat u minder creatief en initiatiefrijk bent. De kans is ook groot dat u geen zin meer heeft om dingen te doen. Er zijn veel gevallen bekend waarbij men niets meer doet als men stoned is. Laat staan dat men dan bijvoorbeeld nog gaat sporten. Als u enkele van deze zaken herkent, dan is het mogelijk dat dit door wietgebruik komt of ernstig wordt versterkt. Vaak zorgt al dan niet tijdelijk stoppen met blowen ervoor dat dergelijke problemen al snel weer verdwijnen. Zeker wanneer u ook problemen op andere vlakken gaat krijgen moet u het serieus nemen.

Een cannabisverslaving werd voor geruime tijd door artsen helaas niet echt serieus genomen. De sterkte van cannabis is de laatste tijd een stuk groter dan vroeger. Daarmee is het blowen ook verslavender geworden. Ook de specialisten gaan met hun tijd mee en geven ze aan dat steeds meer cannabisverslaafden zich melden. Naarmate iemand langer en meer heeft geblowd, kan iemand in meer of mindere mate van afkickverschijnselen krijgen bij het stoppen met blowen.

Tevens denkt men dat er een oorzakelijk verband is tussen cannabisgebruik en psychische problematiek. Steeds vaker geeft iemand met bepaalde klachten aan deze te hebben sinds dat hij of zij heeft geblowd. Het is niet duidelijk of iemand aanleg moet hebben voor klachten of dat deze door blowen zijn veroorzaakt, maar merkbaar werden de klachten door het blowen zeker wel. Een depressie kan op de loer liggen. Wanneer iemand door het blowen ongemotiveerd is, is de kans op een depressie groter.

Blowers betalen gemiddeld acht euro voor een gram cannabis. En omdat er sprake is van gewenning rookt men dagelijks toch wel minstens een gram. Als u uitrekent wat dit per jaar kost, dan zult u versteld staan. Uiteraard zijn er nuttigere zaken waar u dit geld aan kunt besteden.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf wiet uit wietzaadjes te kweken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here