Wanneer is het verstandig om een gehoortest te doen?

gehoortest

Wanneer moet jij een gehoortest doen?

Veel mensen vragen zich af wanneer ze een gehoortest moeten doen? Je gehoor verslechtert namelijk niet in één keer, maar dit gaat heel traag en daarom hebben mensen het vaak niet door. Maar wat zijn nu praktische indicaties waar je op moet letten om na te gaan of een test van je gehoor broodnodig is? Lees hieronder de meest voorkomende redenen voor een test van je gehoor.

Je hoort bepaalde tonen niet meer

Het kan zijn dat je bepaalde tonen niet meer hoort. Dit kunnen bijvoorbeeld hoge tonen zijn, zoals het geluid van een theepot. Meestal word je hier op gewezen door een bekende. Die zegt dan iets over een geluid wat jij niet hoort. Dat is een teken dat je gehoorschade hebt en dat is natuurlijk vervelend. Om die reden is het in die situaties dan ook verstandig om een test van je gehoor te doen. Je kunt dan kijken hoe ernstig het is gesteld en of je eventueel een gehoorapparaat nodig hebt.

Een piep in de oor

Heb je al regelmatig last van een piep in je oor? Dit duidt meestal op gehoorschade, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Je hoeft dus nog niet gelijk te panikeren. Het kan bijvoorbeeld ook door verkoudheid komen, of omdat je last hebt van een oorontsteking. Kun je die zaken echter uitsluiten en heb je een aanhoudende piep in je oor? In die situaties is het verstandig om zo snel mogelijk actie te ondernemen en een test van je gehoor te doen. De kans is namelijk groot dat dit op gehoorschade duidt. Veel mensen hebben last van een piepje, sommige mensen hebben het chronisch. Andere personen hebben het slechts heel af en toe. Het is echter een veelvoorkomend probleem.

Je verstaat mensen slecht

Ben je het type dat altijd moet vragen wat een ander persoon heeft gezegd? Of kun je de televisie niet goed horen en moet die altijd harder worden gezet? In die gevallen bestaat er een grote kans dat je last hebt van gehoorschade. Om die reden moet je dan ook zo snel mogelijk actie ondernemen in die situaties en een test van je gehoor doen. En misschien heb je een hoortoestel nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here