Waarom winterse wandelingen bevorderlijk zijn voor lichaam en geest

winterse wandeling

Koning Winter regeert op het moment volop en het mooie aan deze winterperiode is dat we regelmatig door hem worden getrakteerd op heldere, zonnige dagen. Dat is goed nieuws voor alle fanatieke wandelaars, want wandelen in de winter is gezond. Het verstrekt bijvoorbeeld je botten en je spieren en ’s avonds slaap je stukken beter als je in de frisse buitenlucht bent geweest. Na het maken van een stevige wandeling voel je je natuurlijk ook voldaan, in het bijzonder als je er samen met je partner op uittrekt. Je kunt met een gerust hart de natuur ingaan door je warm aan te kleden, als je ook in de koudere maanden van het jaar de paden op en de lanen in wilt.

In dit blog laten we je hernieuwd kennismaken met de goede eigenschappen van wandelen, en inspireren we je met de nieuwste modetrends op het gebied van wandel- en outdoorschoenen van het wereldwijd populaire schoenenmerk ECCO Schoenen.

Bevorderlijk voor de algehele gezondheid

Er zijn tal van redenen waarom wandelen je algehele gezondheid bevordert. Zo helpt wandelen je cholesterolgehalte op peil te houden, is het goed voor de conditie van je hart en bloedvaten en verlaagt het je bloeddruk. Vanzelfsprekend is het maken van een flinke wandeling ook nuttig als je wat kilo’s wilt afvallen. Kort samengevat, is wandelen in alle opzichten ontzettend goed en heilzaam voor lichaam en geest. Gezondheidsexperts zeggen dat het maken van een wandeling zelfs vele malen gezonder is dan het doen van intensieve work-outs, zoals fitness en hardlopen. Wandelen heeft ook positieve invloed op de gezondheid van het brein en ook dat aspect belichten we bij Punt.info graag in dit artikel.

Goed voor je zelfvertrouwen

Als je gaat voor een gezonde geest in een gezond lichaam, doe je er met name goed aan om gezellig samen met je lief te wandelen. Wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld toont immers keer op keer aan, dat je beter in je vel komt te zitten door te wandelen. Het biedt je afleiding tegen negatieve gedachten omdat je zelfwaardering en geloof in eigen kunnen ermee worden vergroot. Daarom werken wandelen en bewegen ook preventief tegen het ontwikkelen van verschillende klachten van psychische aard. Streef je ernaar wat kilo’s af te vallen? De kans dat dit lukt kun je aanzienlijk vergroten door samen met je partner te wandelen, omdat je elkaar dan kunt motiveren om er flink tegenaan te gaan.

Wandeluitrusting

Als je gaat wandelen, is het belangrijk om je goed aan te kleden door een comfortabele en warme winterjas aan te trekken, compleet met een muts, een sjaal en handschoenen. Verder is het aan te raden om compressiekousen te dragen. Je zorgt voor een betere toevoer van zuurstofrijk bloed naar je spieren met deze speciale kousen. Je ervaart meer comfort omdat het je benen fit houdt tijdens het wandelen. UIteraard mogen goede wandelschoenen ook niet aan je wandeluitrusting ontbreken. Wij zijn fan van ECCO herenschoenen en in het bijzonder van het EXOHIKE M-model. Deze outdoorschoenen worden ambachtelijk vervaardigd met yakleer. Je voeten blijven droog dankzij de ECCO HYDROMAX™-technologie met waterafstotende eigenschappen. Daarnaast kom je er ook bij nat weer perfect mee uit de voeten door de uitstekende tractie van de waterafstotende rubberen buitenzool. Het coole design heeft een extra edgy uitstraling door de perforaties langs de kraag van de schoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here