Veel voorkomende symptomen van diabetes

0
7
blog placeholder

Bij diabetes zorgt een verhoogde bloedsuiker ervoor dat het zich lichaam zich tegen het suiker keert. In de medische wereld staat diabetes ook bekend als de stille moordenaar, omdat de symptomen makkelijk zijn te missen. De beste methode is om je bloed te testen, maar als je de volgende symptomen hebt dan kan het lonen om eens een bezoekje te brengen aan uw huisarts.
 

Veel dorst en urineren

Moet u vaak urineren, vooral in de nacht, dan kan dit een symptoom zijn van diabetes. De nieren zijn bij diabetes namelijk hard aan het werk om alle extra glucose in het bloed te verwijderen, waardoor u soms moet urineren om de afvalstoffen weer te lozen.
 
De dorst wordt veroorzaakt doordat het lichaam uitdroogt en het tekort weer wil aanvullen met vocht. Deze twee symptomen gaan hand in hand en het is de manier van je lichaam om met hoge bloedsuikerwaarden om te gaan.
 

Verlies van gewicht

Hoge bloedsuikerwaarden kunnen zorgen in gewichtsverlies, van 5 tot 10 kilo in slechts twee tot drie maanden, maar dit is zeker geen gezond gewichtverlies. Doordat de insuline hormonen niet de glucose brengen naar de cellen denkt het lichaam te sterven en gaat het zijn eigen spier in feite eten als een alternatief.
 
Doordat de nieren ook constant in werking zijn zorgt dit in een verlies van calorieën wat de nieren zou kunne beschadigen. Deze processen vereisen veel energie.
 

Honger

Veel honger kan ook een teken zijn van diabetes en komt door de pieken en dalen van de bloedsuikerwaarden. Wanneer deze waarden dalen bij diabetes dan denkt het lichaam dat het niet is gevoerd en wil het meer glucose hebben om te functioneren.
 

Huidproblemen

Een jeukende en soms droge huid met een slechte bloedcirculatie kan soms een waarschuwing zijn voor diabetes. Het donker worden van de huid rondom de nek is iets wat we vaak zien bij diabetes patiënten. Dit is een teken dat het insuline resistentie proces al in gang is gezet.
 

Langzaam herstellende wonden

Infecties, sneeën, en blauwe plekken genezen vaak langzamer bij mensen met diabetes. Dit komt vaak omdat de aderen zijn beschadigd door de hoge glucosewaarden die hun weg door het lichaam aan het vinden zijn.
 
Dit maakt het moeilijk voor het bloed om wonden te herstellen en bepaalde gebieden van het lichaam te bereiken.  
 

Vermoeid en geïrriteerd

Wanneer mensen hoge bloedsuikerwaarden hebben dan kunnen ze zich beroerd voelen. Het vaak wakker worden voor het urineren zorgt ervoor dat iemand steeds minder energie heeft en daardoor ook sneller geïrriteerd zal raken.
 

Wazig zicht

Het soms wazig zien kan een resultaat zijn van een te hoge bloedsuikerwaarde. Diabetes kan de vorm van de lens en het oog veranderen, waardoor je na verloop van een tijd mogelijk een bril nodig bent. Het goede nieuws is dat dit proces kan worden teruggedraaid als de waarden weer normaal zijn. Maar als je niet achter de oorzaak komt dan kan dit tot permanente schade lijden.
 

Tintelende vingers of tenen

Het tintelen of een doof gevoel is iets wat we vaak zien bij diabetes patiënten. Dit is een teken dat de zenuwen zijn beschadigt door diabetes. Als de symptomen recentelijk zijn opkomen zetten dan kan dit nog vaak weer worden teruggedraaid. Bij een langere periode kan de schade permanent zijn.  
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here