Tips voor het bijhouden van je bikinilijn

0
20
blog placeholder

Vooral rode bultjes worden niet prettig gevonden omdat anderen deze ook kunnen zien. Er zijn gelukkig genoeg tips die deze irritaties kunnen voorkomen. Voordat je begint met scheren, is het verstandig om het schaamhaar eerst bij te knippen. Hierdoor wordt het duidelijk wat de richting van de haargroei is en in welke richting je dus kunt gaan scheren.  
 
Gebruik een goed mesje
Ook moet het scheermesje schoon en scherp zijn. Gebruik dus geen maandenoud mesje dat al zo goed als bot is, want dat kan bultjes tot gevolg hebben. Het is beste is om een scheerapparaat te gebruiken dat meerdere mesjes heeft en een strookje rubber tussen de mesjes heeft zitten. Een warme douche kan ook meehelpen, omdat de haartjes dan weker zijn.

 
Hierdoor wordt het resultaat gladder maar ook het scheren wordt makkelijker. Koud water is juist een afrader omdat de huid daar stugger van wordt. Voor een extra goed resultaat kun je de intieme zone afspoelen met lauw water zodat de haartjes wegspoelen. Een extra laagje scheergel kan dan geen kwaad en zal juist voor een beter effect zorgen.  

Is laseren een oplossing?
Vaak proberen vrouwen hun bikinilijn ontharen eerst door middel van scheren of harsen. Ondanks de tips wil het soms niet lukken om dit zonder irritaties te doen. Hierdoor heb je er meer last dan plezier van en is het wellicht verstandig om te kijken naar een laserbehandeling. Het is zo mogelijk om voorgoed af te rekenen met jeuk en irritatie. Ook kunnen specialisten inspelen op de pigmentatie die schaamlippen vaak hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here