Tips om sneller in slaap te vallen

0
3

Slapen is goed voor de gezondheid. Het is alleen niet zo dat het voor iedereen even gemakkelijk is om snel in slaap te vallen. Sterker nog, het kan behoorlijk lastig zijn om goed te slapen. Dit hangt van allerlei factoren af. Om het toch wat gemakkelijker te maken, kan je het nodige hebben aan enkele handige tips. In dit artikel hebben we informatie verzameld die jou gaat helpen om beter in slaap te vallen en zo dus ook gezonder in je vel te kunnen zitten. Dit zal een groot verschil maken.

Aan de slag met de slaapkamer

Het begint allemaal bij je slaapkamer. Het zal je misschien verbazen, maar de meeste slaapkamers zijn helemaal niet zo geschikt om in te slapen. Zo is het er bijvoorbeeld veel te warm omdat er met verwarming wordt gewerkt. Of het is er niet fris omdat de ramen niet vaak genoeg open staan. Daarnaast speelt de inrichting ook een grote rol. Het gebruik van zachte tinten is heel belangrijk wanneer je goed wilt slapen. Drukke kleuren zullen namelijk ook een negatief effect hebben op hoe goed je kan slapen. Zorg ook dat het donker en stil is.

Zorgen voor comfort

Het is ook van groot belang om voor comfort te zorgen. Stress is tegenwoordig een sterke factor in onze levens. Daarom is slaap ook zo belangrijk om dit los te kunnen laten. Daarvoor heb je dus ook een goede slaapkamer nodig. Denk dan aan een lekker bed, een zacht matras en de nodige kussens en dekens om te zorgen dat je heerlijk ligt en nergens meer over na hoeft te denken. Dat is dus wel heel belangrijk om gemakkelijker in slaap te kunnen vallen. Comfort kan je op veel manieren verzorgen.

Een vast ritme

Het is ook goed om te zorgen voor een goed ritme. Wanneer je op dezelfde tijd gaat slapen, dan zal je ook altijd ongeveer op hetzelfde moment weer wakker worden. Dit maakt het mogelijk voor je lichaam om onderscheid te maken tussen het moment om actief te zijn en het moment om te ontspannen en slapen. Je zal merken dat je daardoor ook steeds iets gemakkelijker in slaap zal komen. Dit helpt je ook om 7 tot 9 uur aan goede slaap te krijgen op een nacht. Bij een vast ritme hoort ook het voorkomen dat je overdag slaapt. Dit maakt een groot verschil.

Een slaapritueel

Een methode waar veel mensen succes mee hebben, is het ontwikkelen van een slaapritueel. Zo zorg je in de uren voor je gaat slapen, bijvoorbeeld vanaf 20:00 met ontspannen en uitrusten. Dit doe je bijvoorbeeld ook door geen zware kost meer te kijken of luisteren. Na 22:00 is het tijd om te stoppen met schermen, dus geen smartphone en tablet meer. Daarna ga je over tot je persoonlijke verzorging. Je nachtcrème, het poetsen van je tanden en meer van dit soort zaken. Wanneer dit ritueel meer en meer gebruikelijk wordt, zal jouw lichaam ook meer en meer in de slaapstand komen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here