Tips bij een omgangsregeling

0
4
blog placeholder

Er zijn bij een omgangsregeling veel valkuilen. Dit is iets wat bij scheiden erg belangrijk is om rekening mee te houden. Ondanks dat het contact tussen beide ouders kan leiden tot conflictsituaties is het belangrijk dat het kind snel na de scheiding (snel) weer contact heeft met de niet verzorgende ouder.

Omgangsbemiddeling
We hebben in dit artikel wat tips op een rij gezet om te voorkomen dat de situatie escaleert. Mochten er problemen zijn dan raden wij aan om omgangsbemiddeling in te schakelen. Door deze omgangsbemiddeling kunnen er nieuwe afspraken worden gemaakt om het contact tussen de niet verzorgende ouder en het kind te vergemakkelijken en om te zorgen dat er duidelijke afspraken worden gemaakt.

Om terug te komen op de tips. In het belang van het kind is het belangrijk dat er regelmatig contact is tussen de niet verzorgende ouder en het kind. Dit kan een bezoek zijn, maar dit kan ook een regelmatig gestuurde mail of desnoods een brief zijn. Het is ook van belang dat het kind ook bij de niet verzorgende ouder een eigen plek heeft.

Het is ook belangrijk om de gemaakte afspraken altijd na te komen. Ook moeten ouders niet het verleden blijven herhalen, het kind of de kinderen overladen met cadeaus, kind of kinderen uithoren of het kind op één of andere manier manipuleren. Bijvoorbeeld door te zeggen wie de liefste of leukste ouder is, het kind niet toestaan om het leuk te hebben bij de andere ouder. Dat soort dingen zijn not done.

Overige tips:
1. Haal broertjes en / of zusjes niet uit elkaar als zij aan elkaar verknocht zijn.
2. Vermijd spanningen met de ex-partner waar de kinderen bij aanwezig zijn.
3. Voor de niet verzorgende ouder is het belangrijk om er voor te zorgen dat de kinderen het leuk vinden om met deze persoon mee te gaan. Ze moeten zich niet gedwongen voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here