Soorten van Rosacea

0
131
blog placeholder

Soorten rosacea
Er zijn vier verschillende vormen van rosacea. Hierbij worden ze onderverdeeld in verschillende symptomen. De meeste mensen die last hebben van deze kwaal zullen last hebben van meerdere aspecten van rosacea.

Voordat rosacea (o.a. couperose) optreed zal het opkomen in een milde vorm. Na dat deze milde vorm is opgetreden zal de aandoening zich langzamerhand ontwikkelen tot een matige vorm van rosacea. Naar de matige vormen van deze kwaal is het mogelijk dat je last krijgt van de ergste vorm van rosacea, gelukkig is dit in de meeste gevallen niet het geval en komt het zeer zelden voor.

De 4 verschillende soorten van rosacea zijn:
– Blozen, ook wel couperose genoemd
– Puistjes en rode bultjes, ook wel acne rosacea genoemd
– Verdikking van de huid
– Rosacea op de ogen, ook wel rosacea oculair genoemd.

Deze verschillende soorten van rosacea vallen onder bepaalde niveaus. Door te kijken naar deze niveaus kun je als je een van deze klachten hebt inschatten hoe ernstig jij last heb van rosacea acne. Je hebt 3 verschillende soorten niveau, dat zijn een milde, matige en ernstige vormen van rosacea.

Niveau 1, de milde vormen
Onder deze vorm valt ook couperose, symptomen van de milde vorm zijn:
– Blozen, roodheid
– Rode vlekken in het gezicht
– Zichtbare bloedvaatjes in het gezicht, voornamelijk op de wangen.
– Prikkend en pijn gevoel in het gezicht. Dit vind plaats naar de blootsteling van de wind, kou en wassen van het gezicht.

Niveau 2, de matige vorm
Symptomen van de matige vorm kunnen ook samen gaan met vormen van de milde vormen. De vormen van de matige symptomen zijn:
– Rode bultjes op de wangen, kin en neus
– Rode puistjes op de wangen, kin en neus
– Zichtbare poriën op het gezicht.

Niveau 3, de ernstige vorm
Symptomen van de ernstige vorm kunnen samengaan met de symptomen van de milde en de matige vormen. De vormen van de ernstige symptomen zijn:
– Dikke rode striemen in de huid
– Dikke pukkels en puisten op het gezicht
– Een erge ruwe huid waardoor het gezicht veranderd
– Dikke huid

Mocht je couperose hebben of een andere vorm van rosacea acne, dan moet je weten dat je er vaak wel het één en ander tegen kunt doen. Informeer bij een huisarts naar de mogelijkheden om deze (chronische) aandoening te behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here