Slechte voeding zorgt voor verhoging van de ziektekostenverzekering

0
5
blog placeholder

Weinig aandacht en tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten
Mensen zijn langer gaan werken, bijna iedere vrouw werkt en de kinderen moeten naar de voetbal of dansschool worden gebracht, maar daartussen moet nog even snel een maaltijd worden gemaakt. Boodschappen zijn niet in huis, dus wordt er voor een snelle en vooral makkelijke oplossing gekozen, we bestellen wat bij de chinees, pizzeria of snackbar. Met wat geluk wordt ter compensatie een vitaminepil geslikt, maar ook dit is lang niet altijd het geval. Voedingssupplementen zijn steeds meer noodzaak geworden, zeker als er geen oplossing voor het veel voorkomende beschreven scenario, voorhanden is. Dat vitaminepillen (gedeeltelijk) vergoed gaan worden door de ziekteverzekeringen lijkt daardoor een kwestie van tijd.

Gezondere alternatieven zijn voorhanden
Andere oplossingen om weinig tijd kwijt te zijn en toch een gezonde maaltijd te nuttigen zijn vaak eenvoudiger dan mensen denken. Dat er weinig tijd is om verse groente te kopen, te wassen, snijden en te bereiden is goed voor te stellen. Als alternatief zijn ingevroren groente en groente uit blik geen slechte keuzes. Nee, dat haalt het natuurlijk niet bij verse groenten, maar zijn wel een veel gezondere keuze dan afhaalmaaltijden. Ook andere gezonde alternatieven zoals, tarwegras groente, worden steeds populairder. Dit helpt de darmflora ontgiften en zo dus afvalstoffen af te voeren. Overigens vragen deze alternatieven ook weer om een ingreep. Zo kan tarwegras groente niet met een normale keukenmachine, maar met een speciale sapmachine, worden verwerkt tot sap. Hoewel gezond, wel omslachtig voor de in tijd nood verkerende mens van vandaag.

Ziektekosten, zonder ingrijpen overheid, op lange termijn onbeheersbaar
Deze alternatieven of aanvulling lossen het probleem van de hoge ziektekosten natuurlijk niet op. Overgewicht door slechte voeding, is een voortschrijdend probleem. Ongeveer 40% van de mensen is te dik en dit aantal is stijgende. Mensen met overgewicht lopen een groot risico eerder ziek te worden of zelfs te overlijden. Dit is een gezondheidsprobleem, maar ook een financieel probleem. Voorspellingen wijzen uit dat we over 20 jaar bijna de helft van ons salaris kwijt zullen zijn aan ziektekosten.  Als de overheid niet ingrijpt, door reclame uitingen van fastfood te verbieden, lopen we steeds meer het risico dat een dergelijk scenario werkelijkheid wordt. De praktijk wijst uit dat mensen steeds vaker voor de gemakkelijke (en dus vaak slechte) weg kiezen, ondanks de aanwezigheid van gezondere alternatieven. Totdat de overheid ingrijpt heeft het individu zelf de verantwoordelijkheid te kiezen voor gezonde voeding en daarmee een daling van de ziektekosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here