Slechte nachtrust verhelpen

0
14
blog placeholder

Slecht slapen komt veel voor

Iedereen slaapt wel eens slecht. Dit is een nacht waarin je niet lekker doorslaapt, laat in slaap valt of juist erg vroeg wakker wordt. Eén nachtje slecht slapen is niet zo erg en vaak slaap je de nacht daarna beter.

Er is ook een groep Nederlanders die nacht na nacht slecht slapen. Naar bed  gaan is een drempel waar tegen aan wordt gehikt. De spanning of je wel goed kunt slapen maakt zich weer meester van je.

Last van je slaapproblemen

Psycholoog Arnhem heeft een rijtje gemaakt het kenmerken van slaapproblemen en wanneer deze echt storend zijn voor je dagelijkse leven:

  • Jou slaapprobelemen leiden ertoe dat jij snel geirriteerd bent overdag en dat je op je werk / studie soms in slaap valt.
  • Je merkt dat je het moeilijker vindt om je emoties onder controle te houden.
  • Je gebruikt elke dag veel caffeine om toch maar door te gaan.
  • En de belangrijkste: Je gebruikt verdovende middelen (alcohol, drugs of medicijnen) om \\\’s-avonds rustiger / ontpannen te worden en om toch maar in slaap te vallen.

Beter slapen, nu en in de toekomst

Slaapproblemen oplossen is vaak heel goed mogelijk. Natuurlijk kan dit met medicatie, maar vaak leidt dit tot afhankelijkheid van de betreffende medicatie. Slaapproblemen hebben vaak een onderliggende oorzaak. Dit kan een (lichte) depressie zijn, maar ook angst of stress. Samen met een psycholoog kun jij werken aan deze onderliggende oorzaak. Daarbij kun je integraal daarmee ook jou slaapprobleem aanpakken / behandelen.

Blijf niet doorlopen met slaapproblemen pak het aan zorg ervoor dat jij geniet van je nachtrust.

Alvast 3 slaaptips

 

  • Zorg voor een goed dag en nacht / ritme.
  • Gebruik je slaapkamer om te slapen, niet om te werken of ontspannen. Op deze manier associeer jij je slaapkamer ook enkel met slapen.
  • Probeer overdag niet toe te geven aan je vermoeidheid. Ook al ben je som erg vermoeid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here