Slaapapneu; de oorzaken en oplossingen

0
68
slaapapneu

Snurkt u of uw partner ook zoveel ’s nachts? Het kan zijn dat dit een symptoom is van slaapapneu. In dit artikel lees je de oorzaken en oplossingen van deze slaapstoornis.

Ligt u ’s nachts steeds wakker van uw partner die hard aan het snurken is, of krijgt u zelf te horen dat u veel snurkt? De exacte oorzaak vinden van het gesnurk kan behoorlijk lastig zijn. Een van de oorzaken van het snurken kan slaapapneu zijn. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat de ademhaling irregulier is en ernstige gevolgen kan hebben. Wilt u meer weten over deze slaapstoornis? In dit artikel hebben wij de oorzaken en oplossingen hiervan op een rijtje gezet.

De oorzaken

Slaapapneu is een slaapstoornis tijdens het slapen. Het ademhalen kan bijvoorbeeld een tijdje stoppen of gedeeltelijk stoppen. Vervolgens moet er flink ademgehaald worden. De oorzaken van deze afwijkende ademhaling zijn niet altijd bekend. Wel hebben ouderen en mensen met overgewicht meer kans op het ontwikkelen van deze slaapstoornis.

De oplossingen

Allereerst wordt er een slaapregistratie gedaan in het ziekenhuis. Dit wordt gedaan om erachter te komen is of er sprake is van een slaapstoornis en welke precies. Vervolgens kunnen er drie verschillende oplossingen gevonden worden:

– MRA. Dit kun je zien als een bitje wat je ’s nachts moet dragen. Zo blijft de luchtgang open en voorkom je snurken of onregelmatig ademen.
– CPAP. Dit is een machine die je tijdens het slapen voorziet van genoeg lucht via de neus.
– UPPP. Bij ernstige gevallen wordt er een medische ingreep uitgevoerd. Hierbij wordt een deel van de keelamandelen verwijderd.

Heeft u last van veel gesnurk van uw partner of van uzelf? Dan doet u er goed aan om eens langs de huisarts te gaan. Er kan namelijk sprake zijn van slaapapneu. Wilt u meer weten over deze of andere slaapstoornissen? Neem dan een kijkje op www.snurken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here