Schimmels

0
11
blog placeholder

Schimmel in de menselijke omgeving
Schimmels groeien niet alleen buiten ze groeien ook in huizen. Voor sommige mensen kan dit problemen geven voor hun gezondheid. Het is dan ook belangrijk als je een schimmel opmerkt om deze te bestrijden. In woningen groeien schimmels vaak bij de opening van ramen, in de badkamer, op de muren en plafonds en op andere voorwerpen die zich bevinden in dichte kasten. Sommige vlaktes die in huizen zijn grof van structuur. Dit zou ook een goede plaats zijn voor schimmels. Op de groffe structuur blijft namelijk viezigheid zitten. Hierop kan de schimmel goed groeien. Schimmels houden van vochtige plakken. Hierop kunnen ze ook goed groeien. Zonder vocht gaan sterven ze af.  Dit is uiteraard niet gewenst in woningen. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat schimmels kunnen groeien in woningen.

Schimmels kunnen niet groeien in een woning zonder vocht. Zorg er daarom dat in vochtige ruimtes de vocht beperkt wordt en probeer zoveel mogelijk vocht te voorkomen. Zorg voor goede ventilatie in deze ruimtes. Men kan ook bij de bouwmarkten verschillende dingen kopen om vocht te bestrijden.

De oorsprong bestaat uit een of meerdere cellen. Als een schimmel uit meerdere cellen bestaat zijn deze zichtbaar voor de mens. Een schimmel die uit een cel bestaat kunnen wij vaak niet zien. Het gedeelte dat wij van een schimmel kunnen zien is vaak maar een klein stukje. De rest van de schimmel bevindt zich in het voorwerp of eten waar de schimmel op groeit.

Het is belangrijk om actie te ondernemen als er een schimmel is geconstateerd. Word dit niet gedaan dan kunnen er allerlei vage klachten ontstaan, de een reageerd hier gevoeliger op dan de andere maar het volgende kan voorkomen:
– niezen/jeuk
– vermoeidheid
– verwardheid
– huidproblemen

Je kunt de overweging maken om professioneel assistentie in te schakelen om de schimmels te constateren en daarna te verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here